Sitemap | Avanceret søgning |

Forskningen

Forskning var det ene hovedformål med Galathea 3-ekspeditionen, som Videnskabsministeriet stod bag. Hundreder af forskere søgte om at komme med på ekspeditionen, og der blev plads til omkring 60 projekter - heraf 44 med "Vædderen" som platform. Forskerne vendte hjem med millioner af målinger og prøver, som i de kommende år skal bearbejdes i laboratorierne.
Læs mere

Formidlingen

Formidling var det andet hovedformål for Galathea 3, som skulle være med til at øge den naturvidenskabelige interesse blandt danskerne - ikke mindst blandt børn og unge, som i nogen grad har svigtet de naturvidenskabelige uddannelser. Formidlingen var massiv i en række medier og på internettet - ikke mindst på denne hjemmeside, som havde mere end seks millioner sidevisninger under ekspeditionen og dermed var danskernes foretrukne.

Beretninger fra Galathea

Morgenavisen Jyllands-Posten, som tog initiativ til ekspeditionen og udviklede ideen, havde det største mediehold med på ekspeditionen. Her er reporternes hundreder af artikler fra de 257 døgn.
Læs mere

257 logbøger

Under Galathea Ekspeditionen skrev Morgenavisen Jyllands-Postens deltagere hver dag en logbog om hverdagen derude. Læs samlingen på 257 logbøger fra eventyret.
Læs mere

Weblogs fra ekspeditionen

En lang række deltagere - fra Søværnets besætning, forskere og formidlere til undervisningsministeren - førte dagbog undervejs.
Læs mere

Ny DVD om Galathea 3

"Jorden rundt på 80 minutter med Galathea 3" er dokumentarfilmen om ekspeditionen, som på 257 døgn bragte "Vædderen" til klodens fjerneste afkroge. Filmen fortæller historien om de mange forventningsfulde videnskabsfolk, hverdagen på "Vædderen" og mødet med eventyret i det fremmede.
Køb DVD her