Sitemap | Avanceret søgning |

Fotogallerier VM Explorer

Badminton i kvindefængslet

JP Explorer kommer bag tremmerne på kvindeafdelingen i Western Cape-provinsens største fængsel, Pollsmoor i Cape Town, hvor Nelson Mandela sad i seks år, og hvor man forsøger at modernisere afsoningen ved hjælp af badminton.

Vis billedserie

Bedstemor med spark i

I Sydafrika har en flok bedstemødre fået meget bedre livskvalitet, efter de er begyndt at spille fodbold. Én kvinde står bag det succesfulde projekt.

Vis billedserie

De kvindelige muldyr

Under kummerlige forhold bruges kvinder som pakdyr, når de smugler varer over grænsen til Marokko fra Ceuta.

Vis billedserie

Genfødsel i Ghana

Det er helligdag i Accra, og så fyldes landets myriader af kirker til bristepunktet. Forstærkeranlægget i Calvary Baptist Church kan kun spille på fuld kraft.

Vis billedserie

Holdets hotel holder

Det danske VM-hold i fodbold får særdeles lækre forhold på deres hotel under VM-slutrunden i Sydafrika.

Vis billedserie

Malis kvinder forsøger at knække fattigdomsnødden

Ved hjælp af blandt andet danske bistandskroner er en gruppe maliske landsbykvinder begyndt at eksportere fine cremer fra karité-nødden, men manglende selvværd og stor analfabetisme gør vejen mod bedre levevilkår lang. Billeder fra landsbyerne hvor kvinderne laver cremer.

Vis billedserie

Mfenguernes umulige drøm

Det lille stammefolk Mfenguerne blev deporteret af apartheidstyret, men fik lov at vende hjem, da Mandela kom til magten. Historien er ikke så lykkelig, som den lyder, men et nyt håb knytter sig til et dansk vindemølleprojekt.

Vis billedserie

Når din computer ender i Afrika

Blandt andet dansk computerudstyr ender i store mængder på en losseplads i Ghana. Helt små børn på jagt efter kobber brænder de kasserede maskiner og indånder den livsfarlige røg.

Vis billedserie

På besøg hos pygmæerne

Et afrikansk eventyr på halvanden meter Afrikas legendariske pygmæfolk er truet. Af skovhuggere, dyreværnsfolk og det moderne samfund.

Vis billedserie

Søndag i Bamako

Ugens sidste dag er en fest i Mali. Stemningen er udødeliggjort i en sangen Dimanche a Bamako af Malis nu verdensberømte og blinde duo, Amadou og Mariam.

Vis billedserie

Ekspeditionen dag for dag

Kig exploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog.
Læs logbogen

Marokko og kvinderne

Marokkanske kvinder har på papiret de bedste rettigheder i den arabiske verden. Nogle kvinder har nået de høje og prestigefyldte stillinger i samfundet, men lønnet arbejde og skolegang er stadig kun forbeholdt de få.
Læs temaartiklerne fra Marokko

Landefakta

Find fakta om historie, geografi, miljø, kommunikation og infrastruktur, befolkning, sundhed samt økonomi om de 7 lande, JPs exploratører besøger på deres ekspedition tværs gennem Afrika.
Gå til landefakta

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer