Sitemap | Avanceret søgning |

Fodbold i Afrika

Fodbold spiller en stor rolle på klodens fattigste kontinent. Læs her mere om betydningen af fodboldsporten i så forskellige lande som Marokko, Mali, Burkina Faso, Ghana, Elfenbenskysten, Cameroun og Sydafrika.

Temaartikler

Fodbold i Sydafrika: Den utænkelige VM-vært
Fodbold har spillet en stor rolle i helingen efter apartheid-tiden, og kronen på værket bliver værtskabet for VM-slutrunden.

Fodbold i Cameroun: Eto'o er camerounsk fodbold
I det fodboldgale Cameroun kan Samuel Eto'o gøre stort set, hvad han vil. Inter-angriberen er en gud og bærer VM-drømmene på sine skuldre.

Fodbold i Elfenbenskysten: Fodbold med sorgens blodstænk
I Elfenbenskysten har landsholdet givet mange store oplevelser de seneste år, men det er også blandet ind i krig og ulykke.

Fodbold i Burkina Faso: Fodbolden er allemandslegetøj
I Burkina Faso er livsvilkårene trange, men fodbold kan bringe et smil frem på alles læber.

Fodbold i Mali: Fodbolden satte Mali i brand
Malisk fodbold kan glæde sig over profiler i Europa og bedre landsholdsresultater, men er mest berygtet for dommedagsagtige scener efter en landskamp i 2005.

Fodbold i Ghana: Ghana har ungdommens håb
De seneste årtier har ghanesisk fodbold imponeret på ungdomsniveau og udklækket en stribe stortalenter, der dog ikke har kunnet tackle sig frem til det store gennembrud.

Fodbold i Marrokko: Marokko leder efter melodien
Marokkansk fodbold har i årtier været førende i Afrika, men spiller i dag kun en perifer rolle, mens lederne skændes om ansvaret for blamagerne.