Sitemap | Avanceret søgning |

Cameroun og udvikling

I Cameroun er børnearbejde meget udbredt, og det er med til at holde landet underudviklet. Børnene kommer ikke i skole, fordi de skal arbejde. Dermed kan de ikke være med til at udvikle landet. Det er en ond cirkel.

Temaartikler

Økonomisk ansvarlighed: Den store politimand med de mange penge
I Cameroun i Vestafrika får de ind imellem besøg af en mand fra et kontor i Washington i USA. Han har billedligt talt guld i den ene lomme og en pistol i den anden.

Fodbold i Cameroun: Eto'o er camerounsk fodbold
I det fodboldgale Cameroun kan Samuel Eto'o gøre stort set, hvad han vil. Inter-angriberen er en gud og bærer VM-drømmene på sine skuldre.

Børnearbejde: Fast arbejde som ni-årig
Titusinder af børn bliver købt og og solgt som en handelsvare i Cameroun. De ender i miner, kakaoplantager, som hushjælp eller bliver tvunget til at dyrke sex for penge. Nogle bliver solgt til USA og Europa. Men langt de fleste børnearbejdere arbejder bare for deres mor og far.

Råstoffer: Afrikas mørke hemmeligheder
Det brune og sorte guld kaldes kakao og olie, som er de største indtægtskilder for både Elfenbenskysten og Cameroun. Men det er ikke småbønderne, der tjener på deres kakao. Og befolkningen i de to lande mærker heller ikke meget til olieeventyret. Mange af pengene ryger under hemmelige forhandlinger i de forkerte lommer.