Sitemap | Avanceret søgning |

Ghana og hiv/aids

Da det så værst ud i Ghana, var 3,1 procent af befolkningen hiv-smittet - til sammenligning er godt 25 procent smittet i Swaziland. Men Ghana har fået knækket aids-kurven ved hjælp af oplysningsarbejde og medicin. 

Temaartikler

Fodbold i Ghana: Ghana har ungdommens håb
De seneste årtier har ghanesisk fodbold imponeret på ungdomsniveau og udklækket en stribe stortalenter, der dog ikke har kunnet tackle sig frem til det store gennembrud.

Aids: Vida genopstået
Hun var tynd som et siv, øjnene stod ud, kinderne bestod kun af ben. Vida var ti år og klar til at dø. Men så kom medicinen til hendes hospital i Accra, og i dag går Vida i skole og håber på en karriere som bankdirektør for Ghanas Nationalbank.

Ligestilling: Ghanas kvinder til tops
Hanna S. Tetteh er et eksempel på en ghanesisk kvinde, der er nået til tops i det mandsdominerede Afrika. Hun forsøger at bekæmpe korruption og har den overraskende holdning, at kvinder er fornuftigere end mænd.

Tro: Naturreligioner
Selv om de fleste afrikanere i dag er enten kristne eller muslimer, så spiller naturreligioner stadig en stor rolle i afrikanernes hverdag.

Slavehandel: Christiansborg - centrum for dansk slavehandel
Normalt er det nærmest umuligt at komme ind på det danske fort Christiansborg, som danskerne byggede under kolonitiden i Ghana.