Sitemap | Avanceret søgning |

Marokko og kvinderne

Marokkanske kvinder har på papiret de bedste rettigheder i den arabiske verden. Stærke kvindeorganisationers arbejde gennem årtier har resulteret i en meget omtalt "familielov". Nu bryder nogle kvinder gennem glasloftet til de høje og prestigefyldte stillinger i samfundet, men lønnet arbejde og skolegang er stadig kun forbeholdt de få.

Temaartikler

Kvinderettigheder: Ligestilling "Made in Morocco"
Marokkanske kvinder har formelt set de bedste rettigheder i den arabiske verden. Stærke kvindeorganisationers arbejde gennem årtier har resulteret i en meget omtalt "familielov", der ifølge fortalerne viser, at kvinders rettigheder og islamisk retstradition godt kan forenes. Men i praksis er der langt til ligestilling mange steder i det marokkanske samfund.

Fodbold i Marrokko: Marokko leder efter melodien
Marokkansk fodbold har i årtier været førende i Afrika, men spiller i dag kun en perifer rolle, mens lederne skændes om ansvaret for blamagerne.

Ligestilling: Marokkos kvinder springer ud
Kvinderappere og modige dameblade. I Marokko hører ligestilling nu til et af tidens temaer, og kvinderne er blevet mere synlige i samfundslivet. Men ikke alle kvinder synes lige godt om udviklingen.

Uddannelse: Når skolegang er en luksus
Hvad laver de marokkanske kvinder? Svaret er ikke enkelt. Mens nogle nu bryder gennem glasloftet til de høje og prestigefyldte stillinger i samfundet, er lønnet arbejde og skolegang kun forbeholdt de få. Og en kvindes skæbne i Marokko er bestemt af, om hun er født på landet eller i byen.