Sitemap | Avanceret søgning |

Temaartikler

Ghanas guld flyver ud af landet
En gang om ugen kan Emilia og hendes landsbyfæller se et lille fly lette med Ghanas guld fra mineselskabet ved siden af landsbyen. Tilbage står beboerne selv med forureningen og en ødelagt landbrugsjord.
Publiceret 29-09-2009

Fra gadesælger til professionel politiker
Hajia Musa Ali har trodset sin sociale arv og skal nu rådgive Ghanas præsident. Hun har haft stor udbytte af træning i demokratiske færdigheder og føler, at hun har fået meget større selvtillid end før.

Publiceret 23-06-2009

Hun kæmper for pigernes ret til skolegang
Zelia Abukari er rollemodel for tusindvis af piger. Hendes egen mor var analfabet, selv har hun en læreruddannelse og en universitetsgrad.

Publiceret 10-02-2009

Bogstaver, tal og viden revolutionerer landsbysamfund
Før var de alle analfabeter. Nu rykker skolen ind i deres hverdag og skaber forventning om et bedre liv.

Publiceret 12-09-2008

Ringe skoleforhold for børn på landet
Skævhederne mellem land og by i Ghana er til at tage at føle på, når det gælder undervisningssektoren. Der mangler lærere, undervisningsmaterialer og bygninger på landet - og eleverne dumper ofte.

Publiceret 08-05-2008

Fati knokler hver dag
»Godt at jeg ikke er født som pige i Ghana,« siger 13-årige Victor Breum efter besøget hos Fati, som har været børnearbejder.

Publiceret 24-04-2008

Cecilia slap ud af sit hjem - og ind i skolen
Husarbejde og børnepasning tvang Cecilia ud af skolen. Nu er hun begyndt i skole for tredje gang. Denne gang lover forældrene at bakke hende op.

Publiceret 10-09-2007

Sex giver skolepiger råd til bøger
Prisen for den obligatoriske skoleuniform, kladdehæfter og bøger bliver høj, hvis skolepigerne debuterer seksuelt for at skaffe sig de nødvendige ingredienser til en skolegang.

Publiceret 26-03-2007

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Gå til vidensbanken

Det korrupte Afrika

Ordet korruption dækker både mindre bestikkelse, underslæb, bedrageri, afpresning og nepotisme. I Elfenbenskysten har de det hele.
Læs temaartiklen fra Elfenbenskysten

Fast arbejde som ni-årig

Titusinder af børn bliver købt og og solgt som en handelsvare i Cameroun. De ender i miner, kakaoplantager, som hushjælp eller bliver tvunget til at dyrke sex for penge.
Læs temaartiklen fra Cameroun

Landet med den dårlige verdensrekord

70 procent af befolkningen i Burkina Faso kan hverken læse eller skrive. De fleste andre kan det ikke særligt overbevisende. Burkina Faso står dermed med verdensrekorden i at have flest analfabeter i forhold til indbyggertal.
Læs temaartiklen fra Burkina Faso