Sitemap | Avanceret søgning |

Få Afrikas børn på banen

På rejsen til Sydafrika lagde VM Explorer vejen forbi Ghana, hvor udviklingsorganisationen IBIS bruger fodbold som motivation for eleverne i landsbyskolerne.

Fodbold kan få eleverne til at passe skolen, og spillet styrker holdånden.

»Sport er vigtigt, når vi taler kvalitetsuddannelse, som er udgangspunktet for vores arbejde i skolerne. Når eleverne får lov at lege og spille fodbold, styrker de ikke kun deres koncentration og øje-hånd-koordination, de lærer også at tage initiativ og samarbejde,« siger projektkoordinator Eric Kavaarpou.

I forbindelse med VM Explorer indsamler Jyllands-Posten og IBIS penge til organisationens fodboldprojekt i landsbyerne i Ghana. Pengene går til fodbolde, pumper, spillertrøjer, førstehjælps-kasser og fodboldstøvler. Hvis vi samler rigtig mange penge ind, bliver der også råd til trænerkurser, skoleturneringer, fodboldmål og nye baner.

Du kan give penge via SMS eller Dankort. Her kan du læse mere om projekterne i Ghana og indsamlingen.

Hun kæmper for pigernes ret til skolegang

Zelia Abukari er rollemodel for tusindvis af piger. Hendes egen mor var analfabet, selv har hun en læreruddannelse og en universitetsgrad.
Læs temaartiklen fra Ghana

Fra gadesælger til professionel politiker

Hajia Musa Ali har trodset sin sociale arv og skal nu rådgive Ghanas præsident. Hun har haft stor udbytte af træning i demokratiske færdigheder og føler, at hun har fået meget større selvtillid end før.
Læs temaartiklen fra Ghana