Sitemap | Avanceret søgning |

Med håbet som den primære bagage

Georges Badoun går på fodboldskole i Burkina Faso. Dagene er lange og hårde, men disciplinen er nødvendig, hvis han skal opnå en kontrakt i Europa.

Af THOMAS MØLLER KRISTENSEN, JØRGEN ULLERUP og CASPER DALHOFF (foto)

Publiceret 08-05-2010

Ouagadougou, Burkina Faso


Fodbolddrømme
Georges Badoun drømmer om at blive professionel fodboldspiller.
Foto: Casper Dalhoff

Et par bøger, en notesblok og en kuglepen er skubbet ind i det ene hjørne. Udover de fem sengepladser er den nydeligt stablede bunke eneste tegn på, at det lille rum huser en flok teenagedrenge.

Hér er ikke en eneste plakat på væggene, ingen ghettoblaster, computerspil eller mobiltelefon, og af samme grund tager det ikke lang tid for Georges Badoun at vise rundt i gemakkerne. Eller for den sags skyld løbe listen igennem med sine personlige ejendele. Foruden støvler og fodboldtøj har han kun en fransk ordbog gemt i sin hovedpude, men behøver heller ikke mere.

Som for de øvrige elever på fodboldakademiet KADA School International var drømmen om en professionel kontrakt i Europa hans vigtigste bagage, da han drog fra hjembyen til Ouagadougou, hovedstaden i Burkina Faso. Farvel til familien og goddag til en dagligdag med streng disciplin og store krav - både på og uden for fodboldbanen.

Drengene bor, går i skole og spiller fodbold på anlægget, hvor arbejdsdagen begynder allerede kl. 06.30 med en times træning efterfulgt af fem timers skolegang, en halv times teknisk og taktisk teoriundervisning, to timers træning og til sidst tvungen lektielæsning, inden lyset bliver slukket for Georges Badoun og andre kl. 22.00.

Trods status af rugekasse for fremtidige fodboldstjerner vægter KADA skolegangen højt. Kun de allerbedste og allerfærreste opnår det efterhigede gennembrud, og trods fuld fokus på spillet har Georges Badoun allerede i sit stille sind lavet en Plan B om at læse til læge, hvis ikke...' 

»Jeg drømmer om at få chancen i Europa. Helst i Tyskland, for dér spiller Jonathan, og jeg vil gerne blive ligesom ham,« understreger Georges Badoun

Jonathan med efternavnet Pitroipa er på kontrakt i Hamburger SV og er en af to udlandsprofessionelle, der nu står for driften af KADA, hvor de selv tog karrierens første spark.

Akademiet satser naturligvis på at kunne få lave en forretning ud af at afhænde spillere til storklubber, og Georges Badoun kan hurtigt få pakket sine store drømme, fodboldudstyret og ordbogen, hvis udlandet kalder.

Landefakta
Burkina Faso
Vidste du, at hovedstaden hedder Ouagadougou (udtales wah-gah-doo-goo), at landets areal er 274.000 km², og at befolkningen er på mere end 15,7 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Burkina Faso