Sitemap | Avanceret søgning |

Manfred, den barmhjertige vulkan

Med et hjerte af guld og et temperament af ild er Manfred Din et sælsomt skue, når han som træner forsøger at styre sit fodboldhold til sejr.

Af THOMAS MØLLER KRISTENSEN, JØRGEN ULLERUP og CASPER DALHOFF (foto)

Publiceret 02-05-2010

Bamako, Mali


Træneren Manfred Din
I pausen bliver spillerne beordret til at tage armbøjninger som straf for den jammerlige præstation.
Foto: Casper Dalhoff

Hvad ville resultatet blive, hvis man miksede Viggo Jensen, Ove Christensen og Morten Olsen til en og samme person?

»Et mareridt« vil nogle svare med tanke på de tre trænerveteraners mildt sagt engagerede væremåde, mens andre ville grine ved udsigten til al den underholdning, der vil sprutte ud på sidelinjen fra sådan en kloning.

Teknologien til den slags er ikke på plads, men danske klubber med behov for øjeblikkelig opstramning af en slap spillertrup kan allerede nu tage et smut forbi Mali og spørge efter Manfred Din.

I hovedstaden Bamako vil de finde en tætbygget fyr, der har et hjerte hentet i Himmerige og et temperament fundet hos englenes djævelske modsætninger.

For egne penge har Manfred besluttet at agere reservefar for en gruppe ellers rodløse knægte, der drømmer om at blive professionelle fodboldspillere og hver for sig er parate til ofte dødsdømte forsøg på at finde lykken i Europa.

Manfred vil have teenagedrengene til at blive længere i Afrika for at modnes og har lavet et fodboldhold, der i dag skal spille træningskamp mod en malisk 2. divisionsklub.

Med et par kampe på det camerounske landshold har Manfred baggrunden i orden, og efter et hurtigt kig på modstanderne bedyrer han, at alt andet end en sejr vil være en utænkelighed. Alligevel står der 0-2 efter få minutters spil, og så går der ViggoOveMorten i den på sidelinjen.

Manfred kan stå helt stille for så pludselig at eksplodere i en sælsom dans af ukontrollerede kropsbevægelser. Uden varsel skælder og smælder han, mens den ene pegefinger stritter i alle retninger og ser ud til hvert øjeblik at kunne affyre en salve patroner.

Hans fortid som træner for den mauretanske gardes fodboldhold fornægter sig ikke. Der skal være disciplin og selvopofrelse, så i pausen bliver spillerne beordret til at tage armbøjninger som straf for den jammerlige præstation. Imens får de en opsang, som får selv tilskuerne til at trække sig lidt væk. Manfred gider ikke høre undskyldninger om en knoldet bane, en dårlig dommer eller om den lille pige, der vadede ind over banen og nær var kollideret med målmanden.

Efter pausen genvinder spillerne respekten med to scoringer til slutresultatet 2-2, og Manfred har endda tid til at komme med et bud på resultatet af den kommende VM-kamp mellem Danmark og Cameroun.

»2-0 til os.«

Og det står ikke til diskussion.

Landefakta
Mali
Vidste du, at hovedstaden i Mali hedder Bamako, at landets areal er på 1,24 millioner kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 11,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Mali