Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Thomas Møller Kristensen
Journalist, 35 år
Thomas Møller Kristensen er ekspeditionens debutant - første Explorer-eventyr og første tur til Afrika, men som journalist på sportsredaktionen er han vant til at være på farten i avisens tjeneste. VM i fodbold, OL i både sommer- og vinterudgave, Tour de France samt diverse reportageture har Thomas prøvet kræfter med, og han ynder at jagte baggrundsartikler for at gøre læserne klogere på de store sammenhænge.
Jørgen Ullerup
Journalist, 53 år.
Jørgen Ullerup er ekspeditionens chef på første etape fra Marokko til Cameroun. Han har været kaptajn på talrige JP Explorer-ture og er en af Morgenavisen Jyllands-Postens mest berejste journalister. Ullerup tager gerne afstikkere fra den slagne vej for at fortælle de historier, der altid findes for enden af hjulsporet. Ullerup er avisens korrespondent i Washington, men opererer over hele kloden.
Casper Dalhoff
Fotograf, 37 år.
Casper Dalhoff er en flere gange prisbelønnet pressefotograf på Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han også har været fotopraktikant. Casper har tidligere rejst verden rundt med sit kamera og var med som fotograf på Arctic Explorer - en rejse i Knud Rasmussens spor fra Grønland til Stillehavet. VM Explorer er hans debut som Afrika-exploratør.
Christian Thye-Petersen
Journalist, 43 år
Turen til Afrika er Christians fjerde i Explorer sammenhæng. Den første tur gik til Burkina Faso og Ghana i Vestafrika. Siden var han med Explorer på Cuba og senere i sydlige Afrika. Christian er avisens sportsredaktør og chef på ekspeditionens sidste etape gennem Sydafrika.

Ekspeditionen dag for dag

Kig exploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog.
Læs logbogen

Landefakta

Find fakta om historie, geografi, miljø, kommunikation og infrastruktur, befolkning, sundhed samt økonomi om de 7 lande, JPs exploratører besøger på deres ekspedition tværs gennem Afrika.
Gå til landefakta

De blå nomader og terrorisme

Timbuktu er en tør, tilsandet by, hvis folk er fattige. Kombinationen har gjort Timbuktu til et meget farligt sted at besøge på det seneste.
Læs landeportræt fra Mali

Marokko og kvinderne

Marokkanske kvinder har på papiret de bedste rettigheder i den arabiske verden. Nogle kvinder har nået de høje og prestigefyldte stillinger i samfundet, men lønnet arbejde og skolegang er stadig kun forbeholdt de få.
Læs temaartiklerne fra Marokko