Sitemap | Avanceret søgning |

Fodboldfeber i Afrika

Fodbold er den vigtigste sport på klodens fattigste kontinent.

Da fodboldlandsholdet rejste til VM i Sydafrika, var Jyllands-Posten taget i forvejen for at opleve, hvad en sport som fodbold betyder i Afrika, der aldrig tidligere har været vært for VM, og som aldrig har vundet et verdensmesterskab.

JP Explorers opdagelsesrejsende inviterede med på en ekspedition tværs gennem Afrika - fra Gibraltarstrædet i nord til Kap det Gode Håb i syd.

I løbet af seks uger besøgte vi Marokko, Mali, Burkina Faso, Ghana, Elfenbenskysten, Cameroun og Sydafrika. Alle stater, hvor fodboldsporten spiller en stor rolle - så stor, at flere af landene sammen med Danmark er med i VM slutrunden.

Undervejs opsøgte vi kvindelige fodboldspillere, skuffede fodboldslaver og fodboldakademier. Vi så på, hvordan fodbold kan være med til at skabe fred og mindske spredningen af hiv og aids. Vi sluttede i Sydafrika, hvor Danmark mødte op som et af de 32 hold i slutrunden.
Læs reportagerne

Ekspeditionen dag for dag

Kig exploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog.
Læs logbogen

Afrikas mørke hemmeligheder

Kakao og olie kaldes også for det brune og det sorte guld. Det er de største indtægtskilder for både Elfenbenskysten og Cameroun. Men det er ikke småbønderne, der tjener på kakaobønnerne.
Læs temaartiklen

Landefakta

Find fakta om historie, geografi, miljø, kommunikation og infrastruktur, befolkning, sundhed samt økonomi om de 7 lande, JPs exploratører besøger på deres ekspedition tværs gennem Afrika.
Gå til landefakta

Marokko og kvinderne

Marokkanske kvinder har på papiret de bedste rettigheder i den arabiske verden. Nogle kvinder har nået de høje og prestigefyldte stillinger i samfundet, men lønnet arbejde og skolegang er stadig kun forbeholdt de få.
Læs temaartiklerne fra Marokko