Sitemap | Avanceret søgning |
Her vises der en flash-komponent, som kræver Shockwave Flash version 8
Hent og installer her.

I forvejen til Sydafrika

Da fodboldlandsholdet rejste til VM i Sydafrika, var Jyllands-Posten taget i forvejen.

Avisens reporterhold satte allerede halvanden måned tidligere kurs sydover på en JP Explorer-ekspedition ned gennem Afrika - fra Marokko til Sydafrika.

Med under armen havde reporter Thomas Møller Kristensen en fodbold, for netop spillet og sportens betydning socialt, politisk og kulturelt var rejsens gennemgående tema.

Ekspeditionen foregik både i avisen og her på sitet, hvor alle kan rejse med i Danmarks vildeste VM-spil - her gælder det om at være klog og heldig.

Online-spillet indgår også som del af et undervisningsmateriale, som er bygget op omkring ekspeditionen. Her findes masser af temaartikler og baggrundsmateriale.
Læs reportagerne

Vandt rejse til Sydafrika

I første runde af onlinespillet VM Explorer var præmien en rejse for to til Sydafrika.

Spillerunden sluttede 6. juni kl. 12 og blev vundet af Mette Rumler, som nu kan se frem til både rundrejse og safari i Sydafrika. Tre spillere havde lige mange point, og derfor blev vinderen fundet ved lodtrækning.

VM-spillet er stadig åbent, og du kan fortsat selv prøve kræfter med en række udfordringer, som præsenteres af Jyllands-Postens journalister.

Du kan rejse med i spillet og udfordre dine venner. God tur.
Gå til VM-spillet

Ekspeditionen dag for dag

Kig exploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog.
Læs logbogen

Hun kæmper for pigernes ret til skolegang

Zelia Abukari er rollemodel for tusindvis af piger. Hendes egen mor var analfabet, selv har hun en læreruddannelse og en universitetsgrad.
Læs temaartiklen fra Ghana

Fodbolde til Afrika

På rejsen til Sydafrika lagde VM Explorer vejen forbi Ghana, hvor udviklingsorganisationen IBIS bruger fodbold som motivation for eleverne i landsbyskolerne. Under overskriften "Få Afrikas børn på banen" indsamlede Jyllands-Posten og IBIS penge til organisationens fodboldprojekt i landsbyerne i Ghana.
Læs om JP og IBIS' indsamling

Marokko og kvinderne

Marokkanske kvinder har på papiret de bedste rettigheder i den arabiske verden. Nogle kvinder har nået de høje og prestigefyldte stillinger i samfundet, men lønnet arbejde og skolegang er stadig kun forbeholdt de få.
Læs temaartiklerne fra Marokko