Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Landeportrætter

Guyana

Et svært land at styre
Guyana er en lus mellem mange negle, klemt af naboer og donorer. Men optimismen fejler ikke noget.

Polen

Vores ukendte nabo
Polen er præget af kommunisme og katolicisme, af opgør med fortiden og tvivl om fremtiden.

Seychellerne

Paradiset i havet
Seychellerne er kendt som et smukt og meget dyrt ferieparadis med et dejligt klima. Det er også hjem for en mangfoldig befolkning såvel som et enestående dyreliv. Og for disse faste indbyggere er klimaet en anledning til bekymring.

Spanien

Ligestilling i macho-land
Virksomheder skal ansætte flere kvinder, der skal være hårdere straffe for hustruvold, og spanske mænd skal lære at stryge og skifte ble. Den nye regering har sat ligestilling og kønsdiskrimination på dagsordenen i det spanske macho-samfund.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her