Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Det er helt vildt

Så er JP Explorers store dyreekspedition sat i gang. Mens foråret endeligt så småt har indfundet sig i Danmark, så er det hernede på Seychellerne helt andre vamegrader, vi taler om.

Af Klaus Dohm og Bjarne Klausen Foto: Mik Eskestad

Publiceret 08-05-2006

Victoria, Seychellerne

Da vi steg ud af flyet kl. 7 om morgenen i hovedstaden Victorias internationale lufthavn, føltes det som at komme ind i en sauna. Selv så tidligt på dagen, var lufttemperaturen 27 grader.

Senere på dagen blev det meget værre - og selv ikke det omkringliggende hav byder på megen kølighed. Det holder en temperatur på omkring 32 grader, siger de lokale.

Heldigvis har ekspeditionens dyreven, Bjarne Klausen, fra Odense Zoo sponsorbevidst og med sans for det praktiske medbragt en kasket til alle - med logo naturligvis og med inskriptionen "Det er helt vildt".


Det er helt vildt (1)

Den praktiske mand gør sig i meget andet end solbeskyttende kasketter. Der blev trukket lidt på smilebåndet, da han flere uger i forvejen rundsendte en pakkeliste til de øvrige Explorer-deltagere.

Foruden alt det sædvanlige indeholdt den også nødvendigt rejsegods som fuglekikkert, kompas og fiskestang.

Vi andre nøjedes nu med computere og fotoudstyr - bortset fra at fotograf Mik Eskestad lod sig inspirere til også at medbringe et kompas. Så der er to rigtige stifindere med på turen.

Som den mest erfarne Explorer-deltager er han begyndt at brokke sig over kaptajn Klaus Dohms nærige vaner, der synes at være styret af hans families vestjyske rødder. Fotograf Mik har ikke endnu fået egne lommepenge, og tempoet har også her i begyndelsen været lige rigeligt.

Gem eller send Logbog

Landefakta
Seychellerne
Vidste du, at hovedstaden hedder Victoria, at arealet er 455 km², og at befolkningen er på omkring 84.000 mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere