Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Klaus Dohm
Journalist, 41 år
Selv om Klaus til daglig er nyhedsredaktør på Jyllands-Postens lokale tillæg JP Århus er han en erfaren rejsende - også i Explorer-sammenhæng. I efteråret 2002 var han kaptajn på sidste etape af JP Explorers Fokus Europa fra Sofia i Bulgarien til Larnaca på Cypern og i 2004 gik turen Jorden rundt i forbindelse med ekspeditionen Kloden og klimaet. Privat har han rejst over det meste af kloden. Blandt andet har han sammen med familien opholdt sig i New Zealand og på Fiji. Klaus elsker udfordringer - lige fra det 90 kilometer lange skiløb Vasaløbet til heliskiing, bungyjump og dykning nord for polarcirklen. Klaus er også uddannet jurist.
Mik Eskestad
Fotograf, 57 år
Mik er fotograf og særdeles erfaren i JP Explorer sammenhæng. Mik var med på Himalaya-turen i år 2000, i Guatemala i 2001, på ekspeditionen til Mekong i 2002 samt turen i Johan Støckels fodspor i det sydlige Afrika i 2003, og han deltog på en af de mest krævende strækninger gennem det sydlige Afrika på 500-dages turen verden rundt. Mik er et teknisk geni, der ikke er bleg for at lodde i en computer med et søm.
Bjarne Klausen
Zoolog, 40 år
En brændende interesse for dyr har altid præget Bjarnes liv. Dels gennemlæste han som dreng samtlige danske bøger om eksotisk dyreliv, og dels har ude-livet altid været en stor del af Bjarnes tilværelse. Bjarne har boet i 4 måneder i en regnskov i Thailand for at studere gibbonaber og har rejst i store dele af verden både privat og som Zoolog i Odense Zoo. Bjarne er også dykker og har dykket intensivt i danske farvande og flere steder rundt i verden. Videbegærlighed og entusiasme er nøgleord i Bjarnes liv.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her