Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Thomas Heine
37 år
Thomas er i dag Jyllands-Postens korrespondent i Stockholm, men 1991-1995 var han posteret i Moskva og dermed øjenvidne til Sovjetunionens sammenbrud. Under ekspeditionen Jorden rundt førte Thomas Heine JP Explorer sikkert gennem Rusland, og han var manden, der kørte firehjulstrækkeren i mål på Kongens Nytorv nytårsaftensdag 1999. I 2001 var han på ekspedition tværs gennem Rusland fra Hvidehavet til Sortehavet.
Flemming Rose
44 år
Morgenavisen Jyllands-Postens korrespondent i Moskva var kaptajn på Explorer-ekspeditionen gennem Rusland i 2001. Nok var det Flemmings første Explorer-tur, men til gengæld kender han Rusland ud og ind. Han har hovedfagsstudier i russisk sprog og litteratur ved Københavns Universitet, var fra 1990-1996 Moskva-korrespondent for Berlingske Tidende, derefter korrespondent i Washington og nu fra 1999 igen korrespondent i Moskva for Jyllands-Posten. På denne ekspedition er han kaptajn fra Moskva til Ulan-Ude, hvor han forlader holdet.
Erling Vester Jacobsen
51 år
Erling Vester Jacobsen er Morgenavisen Jyllands-Postens korrespondent i Kina, hvor han fra sin base i Beijing har rejst det store rige tyndt. Erling er en erfaren JP-rotte med 25 år på avisen - blandt andet på Erhvervsredaktionen i Viby J. I JP Explorer-sammenhæng er han debutant. Vor mand i Kina støder til ekspeditionen i Mongoliet og er holdkaptajn fra Ulaanbaatar til hjemmebasen Beijing.
Jacob Ehrbahn
32 år
Fotograf. Jacob har base på redaktionen i København, men hører til blandt Jyllands-Postens mest rejseerfarne fotografer. Han har gjort Rusland i flere omgange - bl. a. under JP Explorer i 1999. I Explorer-sammenhæng har han også gjort sig bemærket som fotograf under jordomrejsens ben gennem Indien og på ekspeditionen fra Hvidehavet til Sortehavet i 2001.
Peter Wath
45 år
Peter Wath, journalist og tv-fotograf, fra Danmarks Radios provinsafdeling, hvor han i årevis har produceret populære DR-derude programmer fra eksotiske rejsemål som Grønland, Det Røde Hav, Himalaya, Mississippi og en berømt have i Ry. Peter har, siden Danmarks Radio begyndte samarbejdet med JP Explorer, været med på tre ekspeditioner, nemlig vandreturen i Himalaya, sejlturen ned ad Mississippi floden og i Guatemalas regnskov. Og så har han temperament. Det så man, da han lossede til døren på et nepalesisk toldkontor. Tolderen ville konfiskere hans tv-kamera.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her