Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

JP Explorer tog i foråret 2002 Den Transsibiriske Jernbane fra Moskva til Beijing via de golde mongolske stepper. De berettede fra bl.a. kupe og spisevogn, nomadelejre og små og store byer.
Læs mere

Reportage

Diner transportable

Restauranterne på den transsibiriske jernbane får ingen Michelin-stjerner, men de er bedre end deres rygte, og en servitrice studerer kommunismens forbrydelser mellem bestillinger af øl og stegte kyllinger.
Læs artikel
Indsigt

En uge i tog

Strækningen fra Moskva til Vladivostok er med sine 9.296 km verdens længste, ubrudte skinnestrækning. En rejse uden ophold tager en uge og passerer syv tidszoner.
Læs mere
Artikel

Krystal-kræmmerne

Fabriksarbejdere på Ruslands meste kendte krystalfabrik kravler i kræmmeruniformen efter arbejdstid og sælger krystal til rejsende fra Moskva til de store byer i Sibirien, Ural og ved Volga.
Læs mere

Logbog

På skinner

Klokken 16.34 - så præcist og planmæssigt, at vi kan stille vore sekundvisere efter det - stønner tog nr. 16 sig i gang. Først med et lille hop. Dernæst ruller toget sagte, mageligt, knirkende, sukkende ud fra den majestætiske Kazan-banegård i Moskva. Vi er på tur.
Læs mere