Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Destination Timbuktu

Et hold danske journalister tog i 2002 på opdagelsesrejse gennem et af klodens mest isolerede og uvejsomme områder - langs Nigerfloden gennem Sahara blandt andet via den legendariske ørkenby Timbuktu.

JP Explorer ekspeditionen fra Bamako i Mali til Niamey i Niger var en eventyrlig rejse mellem fiskere og ørkenfolk, mellem islam, kristendom og naturreligioner, mellem fattigdom og udvikling, mellem tradition og forandring, mellem kolonivælde og demokrati, mellem fortid og fremtid. Journalisterne rapporterede i Morgenavisen Jyllands-Posten og på projektportalen Destination Timbuktu.

UNDP's journalist Kirsten Larsen var med på ekspeditionen, og undervejs leverede hun artikler produceret i ungdomshøjde. Jørn Stjerneklar var med for DR Explorer.

Med afsæt i den journalistiske ekspedition udarbejdede FN's Udviklingsprogram (UNDP) og JP Undervisning i fællesskab et stort, internetbaseret undervisningsmateriale om denne del af Vestafrika. Materialet giver gennem tekster og billeder en række muligheder, anvisninger og forslag til at arbejde med blandt andet udvikling, demokrati, afkolonisering, fattigdomsbekæmpelse og ørkenspredning i folkeskolens ældste klasser.

Undervisningsmaterialet er produceret og målrettet til danske elever. Det er gratis at anvende.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her