Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Flemming Rose
43 år.
Flemming Rose, Morgenavisen Jyllands-Postens korrespondent i Moskva, var kaptajn på ekspeditionen gennem Rusland. Nok var det Flemmings første Explorer-tur, men til gengæld kender han Rusland ud og ind.
Han har hovedfagsstudier i russisk sprog og litteratur ved Københavns Universitet, var fra 1990-1996 Moskva-korrespondent for Berlingske Tidende, derefter korrespondent i Washington og nu fra 1999 igen korrespondent i Moskva for Jyllands-Posten. Har bl. a. skrevet bogen 'Katastrofen der udeblev ' Rusland i forvandling 1992-1996'.
Thomas Heine
36 år.
Thomas er i dag Jyllands-Postens korrespondent i Stockholm, men 1991-1995 var han posteret i Moskva og dermed øjenvidne til Sovjetunionens sammenbrud. Under ekspeditionen Jorden rundt førte Thomas Heine JP Explorer sikkert gennem Rusland, og han var manden, der kørte firehjulstrækkeren sikkert i mål på Kongens Nytorv nytårsaftensdag 1999.
Jacob Ehrbahn
31 år.
Fotograf.
Jacob har base på redaktionen i København, men hører til blandt Jyllands-Postens mest rejseerfarne fotografer. Han har gjort Rusland i flere omgange ' bl. a. under JP Explorer i 1999. I Explorer-sammenhæng har han også gjort sig bemærket som fotograf under jordomrejsens ben gennem Indien.
Per B. Rasmussen
67 år.
Per B. hører til blandt 'the old boys' i Danmarks Radio, men det bliver hans første rejse som TV-exploratør.
Karrieren i DR begyndte i 1961, men han er nok mest kendt som manden bag ungdomsprogrammerne Zig-Zag, som holdt teenagere klæbet til skærmen i mere end ti år. Han kommer fra skole-tv og har blandt andet produceret geografi- og samfundsprogrammer fra Indien, Japan, Latinamerika og Vietnam. Senest har han arbejdet for DR2 blandt andet som ansvarlig for kanalens tema-lørdage.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her