Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Fængslet på Flammeøen

På en lille ø i det nordlige Rusland sidder 100 groft kriminelle mænd spærret inde på ubestemt tid. De slap for at blive henrettet med nakkeskud. Men det er uklart, om de nogensinde får et egentligt liv.

Vis billedserie

Kalmykien

En republik i det sydlige Rusland med 315.000 indbyggere. Et mongolsk folk som bekender sig til den tibitanske buddisme.

Vis billedserie

Sabuntuj

Forårsarbejdet i marken er overstået - det er tid til sabuntuj, plovens fest, hos tatarerne, der kaster sig ud i en folkefest med sang og dans, konkurrence og leg, mad og hygge.

Vis billedserie

Sotji

Sortehavsbyen Sotji - populært kaldet Ruslands Riviera - er ved at genvinde fordums popularitet, efterhånden som den spirende russiske middelklasse får råd til at tage på ferie.

Vis billedserie

Stilhedens religion

I 1980 havde den russiske, ortodokse kirke 18 klostre. I dag, 10 år efter kommunismens fald, er der 480. Spaso-Jakovlevskij klosteret er et af dem, og her lever ni munke et arbejdsomt og asketisk liv.

Vis billedserie

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her