Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Den genfødte by

Den polske kongeby, et af Centraleuropas store kulturcentre, har fundet sig selv efter kommunismens hærgen. Krakow virker elegantere og mere stilfuld end nogensinde.

Vis billedserie

Drømme-fabrikken Beograd

Den serbiske og jugoslaviske hovedstad er anderledes. Mentaliteten er en blanding af byzantinisme, det moderne og det postmoderne. Forholdet til politik og magt er fordrejet af over 400 års osmannisk undertrykkelse.

Vis billedserie

Gensyn med Sarajevo

Den bosniske hovedstad er genopført efter krigen mellem muslimer, serbere og kroater. Her fødtes det tyvende århundrede i blod, og her døde det i blod. Explorer-holdet besøger Sarajevo, den europæiske symbolby.

Vis billedserie

På de polske landeveje

Så meget har ændret sig, siden vi var i Polen sidst. Veje er blevet udbedret, hestevognene er forsvundet og tankstationer opført. I byernes udkanter pranger det ene store supermarked efter det andet.

Vis billedserie

Sigøjnerlandsbyen

Vi finder dem der ude, hvor landevejen fra Bzovic holder op. Vi finder dem på et bjerg af affald, som kommunen nægter at fjerne. Vi finder sigøjnerne, Europas udstødte folk, et folk på bunden af samfundets skraldebøtte.

Vis billedserie

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her