Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

I suppelandet

Så meget har ændret sig, siden vi var her sidst. Veje er blevet udbedret, hestevognene er forsvundet og tankstationer opført. I byernes udkanter pranger det ene store supermarked efter det andet.

Publiceret 24-11-2000

BIALYSTOK, TORSDAG DEN 23. NOVEMBER 2000

Selv i det nordøstlige Polen - og det er faktisk meget langt ude på landet - må vi sige, at det går ganske godt.

Således render vi ind i to danske herrer. De sidder ved et bord, der ikke just glimrer ved sin størrelse, men måske nok ved antallet af tomme flasker. De præsenterer sig som kontrollanter af underleverandører. Vi siger, vi hedder Dupond og Dupont og er ude på særlig mission. Nærmere kan ikke umiddelbart røbes, siger vi. De ser skummelt på os og forsvinder kort efter.

Vi fortsætter til en nærliggende bræddehytte og konstaterer til vor udelte fornøjelse, at den er fuld af røg fra billige cigaretter samt unge kvinder i leopardbukser og frisurer, der må kunne glæde enhver ornitolog.


SERVERING
Søde Anja serverer tilbehøret til Frykadella og frytki. foto: Carsten Ingemann

Indtrykket af, at det udenfor liggende fremskridt er ganske overfladisk, bestyrkes af den såkaldte musik. Vi nikker genkendende til den flåede ræv, der er sømmet op på væggen, for slet ikke at tale om den udstoppede Canada Gås, som har fundet et sidste hvilested på en af de bærende loftbjælker. Der er også et rigt udvalg af gevirer og kastestænger, opsatser med vildsvinehoveder og så de forhåbentligt betalende gæster - et skønsomt udvalg af lokalbefolkningen, der sidder med hovederne nede i de dybe tallerkener.

Egentlig er vi i suppelandet, men vi har ikke fået mad siden i går - og mørket sænker sig allerede på ny - så vi bestiller straks frykadelka med frytki. Ja, kære læser, sådan hedder frikadeller med fritter på disse kanter, og det forklarer jo meget. Sult er som bekendt den bedste kok. Dellerne, da de omsider bliver båret frem af et par interessante leopardbukser, smager faktisk udmærket, også selv om vi har dem mistænkt for at være lavet på den sømmede ræv.

Forude venter Bialystok og dernæst tatarlandsbyerne ved den hviderussiske grænse. Vi er fulde af optimisme. Forbliv på denne kanal.

Gem eller send Logbog

Landeportræt
Hvis du vil vide mere