Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Om morgenmad, støvmider og løveunger

Er man om morgenen til en kop god, stærk kaffe, ledsaget af en enkelt lun croissant med syltetøj, tilhører man en døende og af hotelbranchen foragtet race.

Publiceret 10-12-2000

Brasov, Rumænien, den 10. december 2000

Det er efterhånden svært at undgå den vulgaritet, der hedder morgenbuffet´en, og hvis princip er, at man fra hotellets side anbringer bjerge af ofte ulækker og for længst fremstillet mad op på diverse borde. Her står den så i timevis i en lummer spisesal, mens alle mulige væsener piller i den, vender den, nyser hen over den og lader deres håraffald drysse ned i den. Betjening er et ukendt fænomen. Den såkaldte kaffe kommer ud af en junge og har udover farven intet at gøre med den ægte vare. Man kan springe dette måltid over, men man kan ikke slippe for regningen. Morgenmaden er, som man siger i branchen, inkluderet i prisen.

Mareridtet gentager sig i Brasov, en af Rumæniens fineste byer. Vi overnatter på et mærkværdigt hotel og sidder nu i morgenmadsrestauranten - ikke fordi Carsten Ingemann og jeg har meget at gøre her, men fordi den medbragte radio/TV-dame bliver utidig, hvis hun ikke indleder dagen med en solid affodring. Hvad der er værst, skal jeg ikke kunne sige: Gæsterne, næsten alle uformelige og pustende skikkelser iført træningsdragter, eller maden - brød, afskåren pølse i meterlange rækker, spejlæg fra i forgårs, røræg fra i går og skinke, som aldrig burde have været frembragt. Underholdningsværdien er i det hele taget stor, hvis altså man er masochist.

Vi vender tilbage til vore værelser, hvor et hold af bredhoftede kvinder flytte rundt med støvmiderne. Jeg mener, at kunne genkende flere af dem - ja, ikke damerne, men støvmiderne - fra et besøg i firserne.

Ingemann forsvinder ud i byen. Han vil finde en dansende bjørn. Flere timer senere vender han glad tilbage. Han har ikke fundet sin bjørn, men forhandler med en sigøjner om, at vi skal købe hans løveunge. Vi agter at døbe den Simba - og at give den frit spil på morgenmadsbordene.

Gem eller send Logbog

Hvis du vil vide mere