Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Rotter på loftet

Det begynder med, at jeg hører en lyd - en kradselyd - fra ventilationskanalen i væggen over min seng.

Publiceret 29-11-2000

Rzeszow, Polen, onsdag d. 29. november 2000

Jeg siger til mig selv: Nu tager du det ganske roligt. Den lyd vil gå væk helt af sig selv. Muligvis er den end og en mislyd inde i mit eget hoved efter aftenens nærkontakt med denne polske specialitet, man vel kan kalde for flydende kartofler?

Men lyden bliver ved. Der kradses og pusles inde i ventilationskanalen. Jeg kryber ud af mine uldtæpper og henvender mig på naboværelset. Her bor Carsten Ingemann, som mener, at vi har at gøre enten med en klapperslange eller en rotte. Da klapperslanger, selv her i det østlige Polen, må formodes at leve af rotter, kommer han til den slutning, at der nok bor en klappeslange inde på værelse 510.

Vi lader det komme an på en prøve. Om klapperslanger ved vi med bestemthed, at de ikke spiser chokoladekiks. Med rotter kan det være jo være anderledes. Så stående på et køleskab begynder Ingemann at liste en sådan kiks ind i bemeldte kanal.

Derefter giver vi os til at vente. Og ganske rigtigt - kort efter følger en umisforståelig puslen oppe i kanalen, fulgt af en svag knasen. Ingemann griber sin mini-lommelampe og hvad sker? Ja, kære læser, han lyser lige ind i førerhuset på en rotte.

Nu er tiden til at bede natportieren om hjælp. Han mere end antyder, at det os - ikke hans pæne hotel - der har rotter på loftet, for et sådant fænomen har der aldrig været klaget over. Denne særprægede form for logik bliver øjeblikket efter dementeret af en højlydt piben inde i skakten. Manden vågner til dåd, styrter ned i sin forhal og vender kort efter tilbage med nøglen til et andet værelse.

Også her kniber det med natteroen, men nu som følge af forbipasserende lastvognstog nede på gaden, og mod dem hjælper vist ingen chokoladekiks. Her er der brug for skrappere midler, partisansøn for eksempel eller halvt afklædte blondiner i vejkanten.

Gem eller send Logbog

Landeportræt
Hvis du vil vide mere