Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Den polske natgorilla

»Natgorillaen, hvad er det nu, I taler om?« Spørgsmålet hænger lettere ubesvaret i Exploreren, hvor vi fabler om nattelivet i Krakow, det sydlige Polens ganske livlige hovedstad.

Publiceret 28-11-2000

Krakow, mandag 27. november

Regningerne vil vi naturligvis bogføre som kawa i ciastko z rumem. Så kan Danmarks bedste middel mod hjemvé, Ole Stavad, jo tykke på den. Vore øvrige læsere vil næppe være i tvivl om, at vi formelt taler om kaffe med romkage. »I virkeligheden,« mener den nøgterne Carsten Ingemann, »har vi jo gang i natgorillaen.«

Så er det spørgsmålet falder fra en for mig ukendt vinkel i vort køretøj.

Sagen er nemlig den, at vi er blevet begunstiget med en kvinde. Sådant selskab er vi ikke vant til, men omme i Explorerens pigekammer sidder Helle Lyster fra Danmarks Radio/TV med sit håndkamera. Hun skal, hævder hun, lave to halv times udsendelser om turen fra Østersøen til Balkan. For at sige det som det er, har vi været betænkelige ved dette arrangement - ikke fordi vi er imod kvinder. Så langt fra, men vi foretrækker dem i tynde skiver. Foreløbig er vi gået over til at stille hver morgen med vandkæmmet hår og rene negle samt at føre høvisk tale.

Dog insisterer vi stadig på vor ret til at fortælle blondinevittigheder, således denne: »Hvad er en velopdragen blondine? Svar: en golden retriever.«

Vi skal ikke komme nærmere ind på bagsædets kommentar, men konstaterer blot, at her ud på aftenen sidder to ældre libertinere alene tilbage på Hotel Saski. Deres forventning er, at fruen vil vågne engang i morgen eftermiddag med en rædselsfuld smag i munden og konstatere, at alle hendes penge er væk. Hun vil da have fået svar på sit spørgsmål.

Gem eller send Logbog

Landeportræt
Hvis du vil vide mere