Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

En bamse på farten

Den opmærksomme læser vil huske, at Østeuropa-holdet ofte medbringer teddybjørnen John Julius Norwich, om hvem det hævdes, at han har en navnefælle i Storbritannien, som skriver de mest interessante historiebøger.

Publiceret 25-11-2000

LUBLIN FREDAG DEN 24. NOVEMBER

Det er vi nu ikke så sikre på. Vi udelukker ikke, at det er bjørnen, der skriver disse bøger, og at Lord Norwich i England er opkaldt efter ham.

Det nye er, at John Julius denne gang medbringer sit eget pas, idet en af hans venner, bamseekspert Per Cederholm i København, fandt det upassende, at Danmarks vel sagtens mest berejste bjørn ikke havde sine egne dokumenter.

Så John Julius - der holder til i Explorerens forrude - er blevet udstyret med sit eget vinrøde Teddy Bear Passport nr. 51868, udfærdiget i det Forenede Kongerige, bestående af Storbritannien og Nordirland.

Han er nu meget opsat på at få stempler i det, hvilket vi utvivlsomt vil vende tilbage til.

Sidste år bad en skoleklasse om mere bamsenyt, et ønske vi ikke havde tid til at opfylde, men gerne imødekommer nu. JJ har været på banen i en halv snes år, og i hans oprindelse ligger et eventyr, som ikke må røbes. Vi kan derimod fastslå, at han har tilbragt ganske megen tid på Balkan og modtaget en medalje i samme anledning. Hans fulde titulatur lyder: John Julius Norwich, 13. Jarl af Southampton, Herre til de Fem Havne, Kongelig Glasblæser og Korttegner, Rejsende i særligt Ærinde, Øverste Stjernetyder og Kejserlig Postmester.

Det kan ham Norwich henne i England vist ikke hamle op med.

JJ holder meget af hindbærroulade, hvilket kan være lidt vanskeligt at fremskaffe på de polske landeveje. Til gengæld har Carsten Ingemanns småpiger, Astrid og Anna Clara, sendt ham en julekalender. Den glæder vi os alle til at åbne.

Gem eller send Logbog

Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Østeuropa