Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Logbøger

Her går det godt
Har du nogensinde været i Dubuque, Iowa?
Publiceret 07-10-2000

Populær JP-milits
I smukt, smukt morgensollys fik Queen Aurora onsdag sin debut på Mississippi Flodens mytiske vande.

Publiceret 07-10-2000

Jamen, vi er jo bare journalister
Vi havde svært ved at trøste ham igen - den lille, søde mexicaner dreng i den store blå dynejakke.

Publiceret 08-10-2000

Kuldechok
Vores opmærksomhed under dagens avislæsning samler sig mere og mere om USA Todays bagside. Her er vejrkortet placeret.

Publiceret 09-10-2000

Korporalens datter
Vi er meget populære i Dubuque, Iowa. Der er ikke hverdagskost, at hele otte danskere beærer byen med et besøg. På samme tid. Og endda i to dage. Så der var åbne døre alle steder. Ikke mindst hos det lokale politi.

Publiceret 10-10-2000

Kom bare an Tiger Woods
Det er ikke nødvendigvis let at spille golf på soldækket af en husbåd, mens den sejler ned ad Mississippi-floden i strid modvind.

Publiceret 12-10-2000

Pensionistjagt
Winifred Skinner var en historie, vi måtte have fat i. Pensionisten fra Iowa, der pludselig blev en national berømthed, fordi hun blev opdaget af medierne og suget ind i Gore-kampagnen fortæller alt om Amerika. I det ene øjeblik samler hun dåser op for at få råd til mad. I det næste rådgiver hun USA's vicepræsident.

Publiceret 12-10-2000

Temperaturen stiger
En sydstatsstemning er begyndt at brede sig over Explorer-mandskabet. Vi er kommet væk fra svine- og majsstaten Iowa.

Publiceret 13-10-2000

Den lille i det store spil
Seneste melding her fra livet ombord på HB Queen Aurora: Trods vores enorme egoer føler vi os ret små her på den store flod. Eller som de lokale siger: The Mighty Mississippi.

Publiceret 14-10-2000

Mæt af fast food
Det er fantastisk så hurtigt glæden ved en burger kan forsvinde. Vi havde netop fået sat os ned på en McDonalds-restaurant. Råsultne, som man altid er, når man vælger McDonalds. Duften af fritter fik tænderne til at løbe i vand. En varm quarterpounder med det hele lå klar på bordet til at blive indtaget.

Publiceret 15-10-2000

Ulvekobbelet
I silende regn var vi klar fra tidlig morgen til at kaste os ud i, hvad der skulle vise sig at blive en usædvanlig dag i dyreriget.

Publiceret 16-10-2000

Flyderen
Efter 14 dages sejlads på den mægtige Mississippi er det på tide at give læserne et bedre billede af vores 16 meter lange, fladbundede hjem - H(us)B(åd) Queen Aurora.

Publiceret 17-10-2000

Explorer phone home
Indrømmet. Den følgende sætning lyder som en lodret løgn. Men det er faktisk rigtigt, når vi nu skriver, at vi for en gangs skyld tror 100 procent på en af DR-langtderude-Peters mange rejsehistorier fra de varme lande.

Publiceret 19-10-2000

Strandcamping
Måske er det godt, at vi holder os lidt for os selv et stykke tid.

Publiceret 19-10-2000

Vi savner Dubuque
I Cape Girardeau oplever vi noget, vi aldrig troede skulle ske: Vi savner Dubuque, Iowa - dette levende og sprudlende sted. Selv Vejen vil slippe heldigt fra en sammenligning.

Publiceret 20-10-2000

Mytteriet på Aurora
Vores første chef holdt knap tre uger i førersædet.

Publiceret 21-10-2000

Farvel til Mississippi
Hvilken morgen! Vi vågnede til stanken af rådne æg. Det var ikke vores kok Boesen, der var i gang med at lave omelet til morgenmad, men Mississippi Floden, der udspyede en kvalmende stank.

Publiceret 22-10-2000

Ny chef ombord
Først så vi ham kun som en prik i horisonten. Men da den lille jolle - hvor fhv. kaptajn Ulveman forleden sad bagbundet under mytteriet på Queen Aurora - nærmede sig Dronningen, stod det hurtigt klart, at avisen havde sendt Explorerholdet den ønskede New York-løsning med en af de dyre drenge fra Wall Streets bonede gulve.

Publiceret 23-10-2000

Store vaskedag i Nashville
Efter tre uger med Mississippis mudrede vande og Queen Aurora's yderst beskedne bade- og vaskeforhold er der behov for en gang renskuring af legeme og sjæl, sure sokker, godt brugte underhylere og svedskjoldede skjorter.

Publiceret 24-10-2000

Al og Bo finder sammen i Nashville
Der var håndtryk, masser af kindkys, gamle evergreens og et overraskende topmøde, da Explorerholdet efter halvandet døgns landlov tog afsked med country- og westernbyen Nashville for at vende tilbage til "Queen Aurora".

Publiceret 25-10-2000

Så flyder det igen
Explorerholdet er tilbage i sit rette element på de amerikanske vandveje.

Publiceret 26-10-2000

En pinsel for skibskokken
Skibskok Boesen var sådan set selv ude om det. Når man end ikke selv tror på sine egne advarsler, skal det gå galt.

Publiceret 27-10-2000

Så kommer vi ikke videre
Tørlagt har fået en hel ny betydning for explorerholdet. I det meste af en uge har vi nu sejlet Queen Aurora igennem det såkaldte bibelbælte, hvor den overvejende konservative, kristne befolkning har besluttet at tørlægge hele amter for alkohol.

Publiceret 29-10-2000

Mens vi venter
For nogen er der tid til de store tanker, andre forbedrer golfhandicappet og andre igen vælger at samle energi til nye, farefulde færd i syden.

Publiceret 30-10-2000

Kokkens optur
Indrømmet. Indtil nu har vi mest omtalt skibskok Ulrik Boesen, når han forlængede sit navn til Uuuuulrik på grund af en ondartet græsk burger eller snorkede, så væggene ombord dirrede mere end under de tornadoer, der engang i mellem passerer her i det sydlige USA.

Publiceret 01-11-2000

Onkel Toms Hytte
Så er vi ude på landet. Langt, langt ude på landet i sydstaterne.

Publiceret 01-11-2000

En chaufførs bekendelser
Holdets yngstemand Bo sender brev hjem til mor.

Publiceret 02-11-2000

Alligatorjagt
Måske er lysten inspireret af, at den australske kærlighedskomedie Crocodile Dundee med krokodillejægeren Mike Dundee blev vist i flyveren på vej over Atlanten til USA.

Publiceret 03-11-2000

Det helligste
Der er et enkelt helligt sted på den gamle dame, Queen Aurora.

Publiceret 04-11-2000

Og golfen kort
Vi har drømt om Mobile i mange dage nu. Det er trods alt en by med over 200.000 indbyggere. En havneby med udsigt til Den Mexicanske Golf, med palmer i vejkanten og en dagtemperatur, der selv i november sniger sig op på 25-30 grader.

Publiceret 05-11-2000

Explorer stryger Stars and Stripes
Queen Aurora har nu rundet den sidste krumning på sin fem uger lange flodrejse i USA og er anløbet Mobile ved indgangen til Den Mexicanske Golf.

Publiceret 06-11-2000

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her