Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Michael Ulveman
38 år.
Ekspeditionsleder Minneapolis-Paducah.
I de seneste fire år Jyllands-Postens korrespondent i Washington. Under JP Explorers jordomrejse var han kaptajn på dele af turen gennem Nordamerika. Fysisk hører han ikke til blandt de højeste, men han er ikke til at overhøre.
Jens Christian Hansen
47 år.
Ekspeditionsleder Paducah-Mobile.
Jyllands-Postens korrespondent i New York efter en årrække som talknuser på bladets erhvervsredaktion i København. Stædig sønderjyde.
Ole Sønnichsen
27 år.
Journalist.
I det seneste år Jyllands-Postens mand i Kolding. Har boet i USA og rejst på kryds og tværs gennem landet. Han er alsing, og det er han stolt af.
Ole Lind
54 år.
Fotograf i Jyllands-Postens bladhus i Viby J.
En garvet herre, der har været mange underlige steder - blandt andet tværs gennem Amazonas-regnskoven under JP Explorers jordomrejse. Her fik han det lidt besynderlige tilnavn "hestefotografen." Ole er ekspeditionens tekniske geni.

Ulrik Boesen
62 år.
Skibskok.
Madskribent, vinekspert, forfatter - og nu også hovmester. Skal sørge for besætningens forplejning og i øvrigt fortælle læserne om amerikansk mad, som kun de færreste danskere kender.
Peter Wath
43 år.
TV-fotograf fra DR-Derude.
Har besøgt Grønland en halv snes gange og været med til at lave programmer om bl. a. Siriuspatruljen. Var i foråret med JP Explorer på vandretur gennem Himalaya.
Bo Raahauge
22 år.
Chauffør og altmuligmand.
Ekspeditionens benjamin studerer på tredje år økonomi på Københavns Universitet og har oparbejdet en vis teknisk snilde som Gardehusar.
Mike Fries
24 år.
Husbådens førstestyrmand er vokset op i Wabasha i Minnesota, har sejlet med husbåde det meste af sit liv - men aldrig mere end et halvt hundrede kilometer væk fra den lille, søvnige flodby. Er nu husbådsudlejer om sommeren, og om vinteren arbejder han på skisportsstederne i Colorado.
Brian Fries
25 år.
Bror til Mike og ekspeditionens dæksmatros. Har en uddannelse inden for afsætning, men kan ikke slippe floden.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her