Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Mississippi - the American way

Op til det amerikanske præsidentvalg mellem Al Gore og George W. Bush i efteråret 2000 krydsede JP Explorer USA på flodbåden Queen Aurora. Fra landbrugsstater over det kristne bibelbælte til fattigdom og raceproblemer.

Journalisterne droppede de uendelige, ottesporede motorveje, skyskraberne på øst- og vestkysten, gav en pause til Washington D.C., Wall Street, Hollywood og Silicon Valley for i stedet at finde ind i hjertet af USA, ind i det dybe Midtvesten. Der hvor Old Man River-floden, Mississippi og Tennessee River kløver nationen i to.

Mens Exploratørerne var på jagt efter den amerikanske selvforståelse, huserede madskribenten og vineksperten Ulrik Boesen i kabyssen. Han fortalte om amerikansk mad, som kun de færreste danskere kender.

Holdet sluttede turen med reportager fra valgnatten den 7. november.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her