Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Landeportrætter

Cambodja

Portræt af Cambodia - Rød konge og Røde Khmerer
Nord for Tonle Sap søen, i nærheden af byen Siam Reap, ligger et af de flotteste og mest imponerende bygningsværker i verden: Angkor Wat. Templet med de fem tårne er bygget i 1100-tallet, og det symboliserer Cambodias storhedstid.

Laos

Portræt af Laos: Flot, fattigt og "ligegyldigt"
Laos har nogle af verdens kedeligste rekorder. Det er ikke bare et af verdens allerfattigste lande, med en gennemsnitslevealder på 52 og en spædbørnsdødelighed på 93 pr.1000 fødsler. Det er også det land i verden, der er blevet bombet mest pr. indbyggere.

Thailand

Portræt af Thailand: Buddha, konge og fædreland
Hver eneste biografforestilling i Thailand starter med, at publikum rejser sig, og der bliver spillet en hyldestmelodi til Kongen. Og hver morgen kl. otte og hver aften kl. seks om spiller radioen, jernbanestationer, rutebilstationer og alle offentlige steder nationalmelodien, mens folk rejser sig og står stille et par minutter.

Vietnam

Portræt af Vietnam - Hammer, segl og Kentucky Fried Chicken
Foran næsten hver eneste skolebygning ser man hver aften tusindvis af små scootere, "motorbikes", ankomme med to eller tre unge på hver. De skal hverken til korsang eller ind og spille billard, de skal derimod ind og studere engelsk eller IT - eller begge dele.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her