Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Exploratør helt til grin

Et sidste blik over Mekong floden i Chau Doc under morgenkaffe på hotelterrassen får ikke tankerne frem om frostvejr i Danmark. Efter en tur forbi et morgenmarked, hvor Peter fra DR filmede stabler af fisk, som ser flottere ud, end de lugter, går turen videre mod Cantho. Undervejs standser vi for at besøge rispiger, der er i fuld gang med udplantning af ris i de vandfyldte jordlodder.

Af ERLING VESTER JACOBSEN

Publiceret 17-12-2002

Cantho

En gruppe på 10 piger smiler først, og siden skraldgriner de af os. Nguyen Dung fra udenrigsministeriet i Hanoi siger først til Mik, at de beder om penge, men Mik tror ikke, at latteren har så uskyldig en baggrund.


Fnisende rispige

Foto: Mik Eskestad

Først da vi senere står ved en lille bod ved landevejen, hvor vores chauffør har fundet lidt skygge, presser vi Dung til at fortælle, hvad rispigerne sagde: »Har I set den gravide mand?«

Tja, meget må man finde sig i som kaptajn for explorerholdet. Betegnelsen tung matros er måske mere passende.

I det mindste er damen i boden af palmeblade uhyre venlig, da hun endelig får grinet af efter at have hørt oversættelsen, og hun får mig til at give garanti for, at jeg besøger hende næste gang, min vej falder forbi. Mik, der er åbenlyst skuffet over, at rispigerne ikke kommenterede ham, udtrykker undren over, at en nydelig vietnamesisk frugtsælger ønsker besøg af en gravid mand.

Efter denne dybsindige snak, der skyldes tankevirksomhed, som både er påvirket af varme og væskemangel i middagsheden, fortsætter vi til Cantho, den sidste by, der overgav sig til den vietnamesiske hær i 1975, dagen efter Saigons kapitulation.

En af Vietnams største statuer af Ho Chi Minh står i et anlæg ved floden. Statuen er støbt i gråt metal. Man kan roligt sige, at det ikke er den kunstneriske værdi, der gør, at statuen står her.

Gem eller send Logbog

Landefakta
Vietnam
Vidste du, at hovedstaden hedder Hanoi, at arealet er 329.600 km², og at befolkningen er på ca. 82,7 millioner mennesker?

Vietnam

Vietnam
Vietnam er formet som et langt S, der afgrænses af Thailandbugten, Tonkin-bugten og Det Sydkinesiske Hav mod syd/øst.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Vietnam

Klassetrin
7.-10. klasse