Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Erling Vester Jacobsen
52 år
Korrespondent og kaptajn
Erling Vester Jacobsen er Morgenavisen Jyllands-Postens korrespondent i Kina, hvor han fra sin base i Beijing har rejst det store rige tyndt. Erling er en erfaren JP-rotte med 25 år på avisen - blandt andet på Erhvervsredaktionen i Viby J. For JP Explorer var han tidligere på året kaptajn på dele af en ekspedition med Den transsibiriske Jernbane.
Mik Eskestad
54 år
Fotograf
Mik Eskestad er også en erfaren deltager i JP Explorer sammenhæng. Mik var med på Himalaya-turen i år 2000, på ekspeditionen til Mellemamerika i 2001, og tidligere deltog han på en af de mest krævende strækninger gennem det sydlige Afrika på 500-dages turen verden rundt. Mik er samtidig et teknisk geni, der ikke er bleg for at lodde i en computer med et søm. Ud over at have et uvurderligt talent for altid at kunne få sendt sine billeder hjem gennem de nogle gange elendige telefonsystemer i fremmede lande, har han høstet internationalt ry som modefotograf med ret til fast plads, når Paris' fornemmeste kreatører viser nyt.
Lasse Nørgaard
43 år
Journalist
Lasse Nørgaard har de seneste ti år arbejdet som journalist i udlandet - blandt andet i Afrika og i Sydøstasien. I perioder var han ansat af Røde Kors som informationsdelegat i katastrofeområder. I dag er Lasse freelancejournalist med base i Chiang Mai i nordlige Thailand. Han har ikke tidligere været på ekspedition med JP Explorer, men skal på denne tur blandt andet være fjernstyret reporter for undervisningsportalen www.destination-mekong.dk og skrive en geografibog for Geografforlaget.
Peter Wath
45 år
TV-fotograf
Peter Wath, journalist og tv-fotograf, fra Danmarks Radios provinsafdeling, hvor han i årevis har produceret populære DR-derude programmer fra eksotiske rejsemål som Grønland, Det Røde Hav, Himalaya, Mississippi og en berømt have i Ry. Peter har, siden Danmarks Radio begyndte samarbejdet med JP Explorer, været med på fire ekspeditioner, nemlig vandreturen i Himalaya, sejlturen ned ad Mississippi floden, jungleturen i Guatemalas regnskov og togturen gennem Sibirien. Og så har han temperament. Det så man, da han lossede til døren på et nepalesisk toldkontor. Tolderen ville konfiskere hans tv-kamera.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her