Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Landeportrætter

Brasilien

Kontrasternes land
Hvis man går en tur langs stranden i bydelen Niteroi i Rio de Janeiro sent om aftenen, kan man godt blive overvældet af, hvor meget liv der er. Selv efter midnat er der masser af mennesker på stranden.

Canada

Plads til alle
Canada er verdens største eller næststørste land - lidt afhængigt af, hvordan man regner Ruslands areal ud. Alligevel har Canada en del tilfælles med et lille land som Danmark.

Danmark

Gode købmænd og middelmådige verdensmestre
Danmark er et lille land, men fyldt med paradokser. Danskerne synes, at Danmark er dejligt, så derfor brokker vi os konstant. Danskerne er stolte af deres danskhed, men vi kan ryge i totterne på hinanden, når vi skal definere, hvad danskhed er.

Indien

Verdens største demokrati
Indien har fået en ny heltinde. Nisha Sharma hedder hun, og hun er kun 21 år. Hun har hverken vundet Miss World eller Miss Universe-konkurrencen, som de kloge og kønne indiske kvinder ellers har en tradition for, og hun er heller ikke diva i en af Bollywoods nye film.

Kina

Riget i midten lukker op
She Lin - "Stenskoven" - er historisk og naturmæssig interessant. Et enormt område med store kalkstensformationer, der er så høje som træer. Det er en af Yunnan-provinsens mest kendte attraktioner, men det er mest lokale, der besøger skoven. Familier på udflugt eller unge forelskede, der kan vandre mellem de høje stenstøtter og finde isolerede steder, hvor de kan kissemisse.

Namibia

På nettet via solen
Det er ikke mange organisationer i Afrika, der tør sige nej tak til en gave fra den amerikanske computer-gigant Microsoft. Men SchoolNet Namibia turde godt. Eller rettere: De var nødt til det, for det ville være alt for dyrt at sige ja tak.

Tuvalu

Hvis Tuvalu synker i havet...
De mente det alvorligt, den gruppe politikere og embedsmænd, der drog fra Tuvalu til Australien og New Zealand sidste sommer. De kom for at spørge, om et af de to lande ville stille jord og plads til rådighed for hele Tuvalus befolkning, når Tuvalu selv bliver umuligt at bebo.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her