Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Lars From
42 år
Lars har tidligere været med JP-Explorer i Sydøstasien. Derudover har han rejst en del for avisen, dels som Jyllands-Postens miljøekspert, dels som en af avisens mest erfarne skiløbere, hvor han sammen med Klaus Dohm har testet skiområder i det meste af verden. Også privat lider Lars af en umættelig trang til at udforske verden og har besøgt godt 70 lande. Lars bor i Ry sammen med sin kone Hanne og deres søn Stefan.
Klaus Dohm
39 år
Selv om Klaus til daglig er nyhedsredaktør på Jyllands-Postens lokale tillæg JP Århus er han en erfaren rejsende - også i Explorer-sammenhæng. I efteråret 2002 var han kaptajn på sidste etape af JP Explorers Fokus Europa fra Sofia i Bulgarien til Larnaca på Cypern. Privat har han rejst over det meste af kloden. Blandt andet har han sammen med familien opholdt sig i New Zealand og på Fiji. Klaus elsker udfordringer - lige fra det 90 kilometer lange skiløb Vasaløbet til heliskiing, bungyjump og dykning nord for polarcirklen. Klaus er også uddannet jurist.
Niels Hougaard
32 år
Nyuddannet fotojournalist og netop ansat på Jyllands-Posten. Har erfaring fra rejser til bla. Balkan, Afrika, Mellemamerika og Syd-østasien og var codriver på dagbladet Politikens "Vejen til Vm" - en biltur fra København til Korea i 2002. Niels fortid gemmer på en uddannelse som købmand i Hirtshals og en periode som balladefotograf på avisen Socialisten Weekend i København. Intresserer sig levende for fisk og befinder sig godt med den bageste del af kroppen i vandskorpen.
Helle Lyster
42 år
TV-fotograf, lydmand og tilrettelægger i én person - men Helle har prøvet det før: DR Explorer i Østeuropa, på Cypern og tværs over Canada. Helle har rejselyst og eventyr i blodet - har for nyligt ledt efter forsvundne danskere i Sporløs og er netop kommet hjem fra Grønland, som hun har besøgt i forbindelse med at Hjemmestyret snart har 25 års jubilæum.
Martin Skovmand
35 år
Tilrettelægger og fotograf. Martin har netop afsluttet et program om den danske kirke i Paris og arbejdede før det på en række dokumentarprogrammer om bagsiden af den internationale fodboldverden. Martin har boet, studeret og arbejdet i lande som USA, Tyrkiet, Frankrig og Grækenland. Er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1999 og tog en Master´s Degree fra Columbia University i 2000. Han er til daglig ansat på Tv-Avisen.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her