Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Kloden og klimaet

Er Danmark på vej mod en ny istid? Eller får vi hedebølge året rundt? Klimaet på Jorden er under forandring.

I foråret 2004 tog et hold terrængående reportere på 92.000 kilometers zig-zag rejse Jorden rundt for at beskrive, hvordan klimaændringer og forurening allerede har lavet om på hverdagen nogle steder i verden. Reporterne opsøgte mennesker, som må lægge deres liv om, fordi betingelserne for at bo, arbejde og i sidste ende overleve ændres.

Hvad er det, der sker, og hvad kan vi gøre ved det? Med afsæt i ekspeditionen udarbejdede JP Undervisning et stort, internetbaseret undervisningsmateriale om kloden og klimaet. Materialet giver gennem tekster og billeder en række muligheder, anvisninger og forslag til at arbejde med bl.a. Jordens klimaudvikling samt de udfordringer og dilemmaer, der følger i kølvandet derpå

Undervisningsmaterialet er produceret og målrettet til danske elever. Det er gratis at anvende.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her