Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Billedserier

Alene i ørkenen

Tenggerørkenen ligger på grænsen til Indre Mongoliet. Her er langt imellem naboerne, men 20 km inde i sandet bor to mænd i et gult murstenshus.

Vis billedserie

Byen, hvor den lange march sluttede

JP Explorer slutter rejsen samme sted som Mao - i Yan'an, hvor kommunisterne opbyggede deres magtposition. Her kan man bese deres lejr - og det er der mange kinesere, der gør.

Vis billedserie

Flygtningebyen Mianzhu

Flygtningebyen er bygget til de evakuerede fra jordskælvet den 12. maj 2008 i Sichuan-provinsen. Lejren ligger tæt på jordskælvets epi-center ved byen Chengdu og husede lige efter jordskælvet 120.000 flygtninge.

Vis billedserie

Gymnastikpigerne i Chongqing

Zheng, Cheng og Lin er så gode til gymnastik, at de snart skal på eliteskole i Shanghai. Det betyder farvel til familien og et liv med hård træning.

Vis billedserie

Kinesisk turisme

Ekspeditionen tog med en af de mange både, der sejler turister på floden Li i Guangxi-provinsen. Området regnes som et af Kinas smukkeste, og masseturismen er forlængst kommet hertil.

Vis billedserie

Markedsliv

JP Explorer besøgte et marked i Shaoguan i Guangdong-provinsen. Markedet var et af dem, hvor sygdommen Sars brød ud. Det er blevet forbudt at sælge de vilde dyr, der bragte sygdommen med sig, men de sælges stadig på markedet.

Vis billedserie

Muslimerne i Ningxia

De kinesiske muslimer bor i den nordvestlige Ningxia-provins, som kun kan drømme om udviklingen i det sydlige Perlefodsdelta eller skyskraberne i Shanghai. Ningxia har tørke, få naturressourcer og en uheldig geografisk placering.

Vis billedserie

Pandabørnehaven

I Kina, hvor den største pandabestand lever, er der kun omkring 1000 vildtlevende pandaer tilbage. Deres leveforhold begrænses yderligere af, at bambusskove viger for landbrugsjord.

Vis billedserie

Pingyun

Landsbyen Pingyun ligger ved floden Yangtse. Beboerne har fået nye huse længere væk fra vandet, da floden stiger pga. dæmningen ved de tre slugter længere oppe af floden.

Vis billedserie

På besøg i Mengzai

Landsbyen Mengzai ligger i Guangxi-provinsen, består af ca. 300 huse, og beboerne hører til Dong-folket, som er en etnisk minoritet i Kina.

Vis billedserie

På flugt fra syndfloden

Huangjiang ligger bag den fjerde naturlige dæmning skabt af store jordskred under jordskælvet den 12. maj. Skulle de opdæmmede vandmasser længere oppe ad floden pludselig bryde igennem dæmningerne, vil flodbølgen rive hele landsbyen med sig. Derfor evakueres beboerne.

Vis billedserie

På kanten af Kina

Landsbyen Tengger Sumo ligger i den vidtstrakte ørken i delstaten Indre Mongoliet. Den er næsten uddød, for de fleste beboere er flyttet væk.

Vis billedserie

Veteranen

Liu Jiaqi er veteran fra Den røde hær og deltog i Den lange march. JP Explorer mødte ham i hans hjem i Ruijin.

Vis billedserie

Ekspeditionen dag for dag

Kig eksploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog og dagligt blev opdateret på avisens bagside og her på hjemmesiden, så længe deltagerne var af sted.
Læs logbogen

Medaljehåbene

Zheng, Cheng og Lin er så gode til gymnastik, at de snart skal på eliteskole i Shanghai. Det betyder farvel til familien og et liv med hård træning.
Læs reportagen

Riget i midten lukker op

Moderne og international kultur fra specielt Østasien og Vesten har for alvor holdt sit indtog i Kina i det nye årtusinde, og Kinas unge i dag lader sig inspirere af ideer og tanker fra hele verden. Men sådan har det ikke altid været.
Læs landeportræt

Længsel mod storbyen

JP Explorer besøgte landsbyen Mengzai, hvor indbyggerne hører til Dong-folket - en af Kinas etniske minoriteter.
Læs reportagen