Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Reportager

Forældre kræver svar
Forældre til børn dræbt af sammenstyrtede skoler ved jordskælvet for tre uger demonstrerede i går på Børnenes Dag med krav om en forklaring fra myndighederne.
Publiceret 02-06-2008

På flugt fra syndfloden
Katastrofe: Først tog jordskælvet deres hjem. Nu trues tusinder af beboere langs flere floder i Kinas jordskælvsramte Sichuan-provins af flodbølger.

Publiceret 04-06-2008

Den gamle mand og hæren
Liu Jiaqi sluttede sig til Mao, Deng Xiaoping og Den Røde Hær som 17-årig og var med på Den Lange March. Som 96-årig var han igen i landets tjeneste, da han førte den olympiske ild gennem Kinas røde hovedstad, Ruijin.

Publiceret 04-07-2008

Den hedder Sars
Alt kan spises i Guangdong. Trods udtrykkelige forbud og forsikringer fra de kinesiske myndigheder kan man fem år efter sars stadig købe det dyr, der gav menneskeheden sygdommen sars.

Publiceret 06-07-2008

Flodtur med foto
Masseturismen lever af Kinas middelklasse.

Publiceret 07-07-2008

Lillesøsteren
Zhang Ying er et brud på Kinas etbarnspolitik. Hun er lillesøster, og hendes forældrene har knoklet for at kunne forsørge hende. I dag er hun medlem af Kommunistpartiet og støtter etbarnspolitikken.

Publiceret 10-07-2008

Længsel mod storbyen
Den etniske gruppe dong-folket lever i et af de mest smukke, men også afsondrede områder af Kina. De er farverige og holder fast i traditionerne, men er også fanger af deres egen fattigdom og kultur.

Publiceret 13-07-2008

Flodfolk frygter vandmasser
Over en million mennesker er blevet flyttet for at gøre plads til én af verdens største dæmninger. De Tre Slugters Dæmning på Yangtsefloden skaber oversvømmelser og jorderosion.

Publiceret 14-07-2008

Medaljehåbene
Zheng, Cheng og Lin er så gode til gymnastik, at de snart skal på eliteskole i Shanghai. Det betyder farvel til familien og et liv med hård træning.

Publiceret 16-07-2008

Teltbyen i Mianzhu
Jordskælvet i maj kostede mere end 80.000 livet og gjorde omkring 5 millioner hjemløse. Alene i Mianzhu skal der skaffes husly til 120.000 mennesker. Myndighederne går yderst systematisk til værks.

Publiceret 17-07-2008

Pandabørnehaven
I Chengdu gør man sit til, at verdens pandabestand øges. Pandaerne går i pandabørnehave med vippegynge, og centret var de første til at fremavle kunstigt befrugtede pandaer.

Publiceret 18-07-2008

I tørken blomstrer islam
Nordvestkinas fattige Ningxia-provins er domineret af kinesiske muslimer. Med Kinas reformer har de igen lov at dyrke deres religion - med økonomisk støtte fra Saudi Arabien

Publiceret 19-07-2008

På kanten af Kina
Den kinesiske mur blev bygget for at holde mongolerne ude. I dag er der næsten ingen tilbage i det gamle grænseland. Mongolerne er en af Kinas bedst integrerede etniske minoriteter.

Publiceret 20-07-2008

Ørkenens frontkæmpere
Ørkenspredningen hører til blandt Kinas største miljøproblemer og truer landbrug, byer og selv hovedstaden Beijing. I Ningxia forsøger forskere at begrænse den.

Publiceret 21-07-2008

Kinas nye terracottahær
Lerskulptøren Wang Wenhai er i færd med at lave Kinas nye terracotta-kriger. Indtil videre har den 57-årige kunstner udformet i omegnen af 10.000 forskellige Mao-figurer i ler. Dermed er samlingen allerede større end den berømte antikke terracottahær i Xian.

Publiceret 24-07-2008

Olieeventyr i revolutionsbyen
Det var fra kommunisternes bastion i byen Yan'an i den fattige Shaanxi-provins, at kommunisterne vandt borgerkrigen. I dag er byen faldet til total kommericialisering af et olieeventyr og rød, Disney-agtig kitschturisme.

Publiceret 25-07-2008

Ekspeditionen dag for dag

Kig eksploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog og dagligt blev opdateret på avisens bagside og her på hjemmesiden, så længe deltagerne var af sted.
Læs logbogen

Kinesisk markedsliv

Det vrimler med alverdens dyr i burene på markedet i Shaoguan. Alle dyrene er til salg - og de kan alle sammen spises.
Se billedserien

Riget i midten lukker op

Moderne og international kultur fra specielt Østasien og Vesten har for alvor holdt sit indtog i Kina i det nye årtusinde, og Kinas unge i dag lader sig inspirere af ideer og tanker fra hele verden. Men sådan har det ikke altid været.
Læs landeportræt