Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Kinas lange march

I efteråret 1934 satte Kinas kommunister ud på en et år lang, dødbringende mission, der blev kendt som Den Lange March. Kimen var lagt til en revolution, der gjorde Kina socialistisk. Men trekvart århundrede senere er Kinas lange march endnu ikke slut. Kina er stadig på farten - denne gang mod et moderne, retfærdigt og velstående samfund.

I august vil verdens øjne være rettet mod Kina, når De Olympiske Lege afholdes i Beijing. Det er en begivenhed, som den kinesiske befolkning og landets ledere har investeret enorm prestige i. Som optakt til årets sportsbegivenhed satte JP Explorer i sporet af Den Lange March.

Turen begyndte i Ruijin, hvor Den Røde Hær satte afsted, og sluttede i Yan'an, hvor marchen endte. Ruten gik gennem nogle af Kina mest fattige områder, der kun mærker lidt til forandringer og øget velstand. Men også gennem hypermoderne storbyer, fattige landsbyer og uberørte naturområder.

JP Explorer viger uden om de sædvanlige historier fra Kina og beretter i stedet fra mødet med mennesker, der sjældent får plads i mediedækningen fra det store rige.
Landefakta

Kina

Vidste du, at hovedstaden hedder Beijing, at arealet er 9.600.000 km², og at befolkningen er på 1,3 milliarder mennesker?
Læs mere
Billedserie

Kina i billeder

I billedserierne samlede vi løbende alle de fotos, der blev taget til artiklerne på rejsen igennem Kina.
Se fotos

Ekspeditionen dag for dag

Kig eksploratørerne over skulderen i logbogen, der er ekspeditionens dagbog og dagligt blev opdateret på avisens bagside og her på hjemmesiden, så længe deltagerne var af sted.
Læs logbogen

Kinesisk markedsliv

Det vrimler med alverdens dyr i burene på markedet i Shaoguan. Alle dyrene er til salg - og de kan alle sammen spises.
Se billedserien

På flugt fra syndfloden

Først tog jordskælvet deres hjem. Nu trues tusinder af beboere langs flere floder i Kinas jordskælvsramte Sichuan-provins af flodbølger.
Læs artikel

Riget i midten lukker op

Moderne og international kultur fra specielt Østasien og Vesten har for alvor holdt sit indtog i Kina i det nye årtusinde, og Kinas unge i dag lader sig inspirere af ideer og tanker fra hele verden. Men sådan har det ikke altid været.
Læs landeportræt