Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Opgave 35: Skolegang i Kenya

Artiklen fra JP Explorer »God morgen frøken« giver et indblik i den kenyanske folkeskole, som på ingen måde ligner den danske. Der er mangel på stort set alle hjælpemidler, skolen er nedslidt og pladsen trang, men alligevel er eleverne glade for at lære noget. Læs artiklen og gør brug af de informationer, du får, i følgende opgave.

Opgave

a) Forestil dig, at DU i en uge skal være gæste-elev på skolen i Naivasha. Dine klassekammerater i Danmark, som intet ved om skoleforhold i Kenya, venter spændt på at høre fra dig. Skriv et brev eller en mail, hvor du fortæller om dine oplevelser. Beskriv alt lige fra de fysiske rammer til mødet med de kenyanske elever og ikke mindst lærerne. Redegør for dine tanker og sanseindtryk (dufte, lyde mv.).   

b) Det er gratis at gå i folkeskolen i Danmark, hvor ca. 80 % af eleverne går. Hvordan tror du, det ville påvirke stemning og adfærd, hvis det ikke var gratis at gå i skole i Danmark? 

c) Nævn 5 ting, som du er glad for på din skole. Nævn derefter 5 ting, som du synes burde være bedre.

d) Diskutér derefter i klassen, om I udnytter de muligheder, som det danske samfund giver jer, eller om I kunne få mere ud af jeres skolegang. 

e) Mike Tyson vil være pilot, så det kæmper han for. Der er to muligheder for at blive pilot i Danmark - enten via forsvaret eller via én af de fem private skoler. Undersøg, hvad der kræves for at blive pilot i Danmark.

f) Hvilke muligheder tror I, Mike Tyson har for at blive pilot? 

Relaterede artikler


23-09-2004

»God morgen frøken«

For danske skoleelever ville det være som at lande på en fremmed og meget ond planet, hvis de blev sat i en ganske almindelig folkeskole i Kenya.

Links

Uddannelsesguiden (Dansk)

Gem eller send Opgave

Hvis du vil vide mere