Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Opgave 10: Et liv på kanten

Læs artiklen "Karen Blixens afrikanske farm", der handler om den danske forfatter Karen Blixen, som levede i Kenya på sin kaffefarm fra 1914-1931.

Opgave

a) Brug informationer fra artiklen og fra Karen Blixen Museets hjemmeside til at beskrive de vigtigste begivenheder i forfatterens liv.

b) Dan læsegrupper i klassen og arbejd med uddrag af Karen Blixens forfatterskab. Kast jer f.eks. over novellesamlingen "Syv fantastiske fortællinger" eller romanen "Den afrikanske farm".

c) I artiklen udtaler direktør for Karen Blixen-museet i Rungsted, Marianne Wierenfeldt Asmussen, "at bøgerne om Afrika skal læses i den tidsånd, de er skrevet i". Diskuter i klassen, hvad der menes med det udsagn.

Relaterede artikler


09-09-2004

Karen Blixens afrikanske farm

Karen Blixen har lagt navn til et helt bykvarter uden for Kenyas hovedstad, Nairobi. Den berømte danske forfatter var kontroversiel i Danmark, og i Kenya beskylder visse intellektuelle hende for at være racist.

Links

Karen Blixen Museet (Dansk)
I Karen Blixens barndomshjem Rungstedlund er der indrettet et museum for forfatteren. Museets hjemmeside indeholder en mænge informationer om Blixens egne værker, hvem der har skrevet hvad om hende og hendes forfatterskab samt et galleri, hvor der vises eksempler på hendes billeder.

Gem eller send Opgave

Hvis du vil vide mere
Emner
Litteratur

Stednavne
Kenya

Fag
Dansk

Klassetrin
7.-10. klasse