Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Links

BBC News landeprofil for Kenya (Engelsk)
BBC News har en omfattende hjemmeside med bl.a. profiler af og nyheder fra alle verdens lande. Landeprofilen for Kenya har relevante artikler, kort, tidslinjer over landets historie samt video og lydklip med bl.a. nationalmelodien.

Cameron Balloons (Engelsk)
Hjemmeside for verdens største producent af varmluftballoner, som ligger i Bristol i England og hedder Cameron Balloons. Se bl.a. fotos af de meget fantasifulde balloner med faconer i alt fra en isbjørn til et lokomotiv.

Circus Balloon Club (CBC) (Dansk)
CBC er en af landets ældste ballonklubber. Den har været aktiv siden 1979. Ballonskipper på Explorerekspeditionen til Kenya, Christoffer Mundt, er medlem af klubben.

Danmarks Statistikbank (Dansk)
Statistikbanken indeholder i detaljeret form officiel statistik, som beskriver det danske samfund. Den er gratis at bruge og data kan gemmes i mange filformater og vises som diagrammer eller landkort. Man kan selv definere søgningen på kommuner, befolkningssammensætning osv.

Dansk Ballonunion (Dansk)
Officiel hjemmeside for Dansk Ballonunion, som i dag tæller ca. 50 aktive ballonpiloter med 44 indregistrerede balloner. Indeholder bl.a. oversigt over en del af de bøger om balloner/luftskibe, der er udgivet på dansk.

Den gode historie - Kenya (Dansk)
Udenrigsministeriets site om Kenya med fakta og personlige fortællinger om Kenya, Østafrika og udviklingsbistand. Sitet er en del af konceptet Den gode historie med en række sites, der sætter fokus på dansk udviklingsbistand i Afrika, Asien og Latinamerika,

Det Kongelige Bibliotek om Karen Blixen (Dansk)
Forfatteren og kritikeren Jakob Brønnum giver præsentationer af nyere danske forfattere og deres værker på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside. Introduktionen til Karen Blixen indeholder en kort gennemgang af hendes forfatterskab samt udvalgte citater fra bl.a. fortællingen Eneboerne.

Karen Blixen litteratur (Dansk)
Dansk Litteraturcenter står bag hjemmesiden litteraturnet.dk, hvor der findes fyldige forfatterprofiler på en lang række af de største danske forfattere. Her er bl.a. et portræt af Karen Blixen, tekstuddrag fra Vinter-Eventyr og Breve fra Afrika 1914-31 og uddrag fra anmeldelser af hendes værker.

Karen Blixen Museet (Dansk)
I Karen Blixens barndomshjem Rungstedlund er der indrettet et museum for forfatteren. Museets hjemmeside indeholder en mænge informationer om Blixens egne værker, hvem der har skrevet hvad om hende og hendes forfatterskab samt et galleri, hvor der vises eksempler på hendes billeder.

Kenya på africaonline.com (Engelsk)
Omfattende og dagligt opdateret hjemmeside med nyheder fra Kenya - og de øvrige afrikanske lande. Indeholder links til kenyanske aviser, magasiner samt radio- og tv-stationer.

Om filmen Mit Afrika (Engelsk)
Internet Movie Database (IMDb) indeholder information om bl.a. mere end 250.000 film, 500.000 skuespillere og 50.000 instruktører fra hele verden. IMDb har en side med filmen Mit Afrika (Out of Africa) om Karen Blixens liv i Kenya. Her er en oversigt over medvirkende, resume af handlingen i filmen og mulighed for at se filmens trailer.  

Privat hjemmeside om Karen Blixen (Engelsk)
Meget opdateret og informationsrig hjemmeside om stort set alt med relation til Karen Blixen. Her i blandt en udførlig artikel om hendes sygdomshistorie, en oversigt over de mest berømte misforståelser, der er skrevet om hende og en oversigt over de mest stillede spørgsmål og svar der på. Indeholder endvidere links til andre hjemmesider med yderligere informationer.

Udenrigsministeriet om Kenya (Dansk)
Demografiske, politiske og økonomiske fakta om Kenya samt informationer om Danidas engagement i landet. 

UNAIDS (Engelsk)
Joint United Nations Programm on HIV/AIDS. FN's program for bekæmpelse af udbredelsen af hiv/aids globalt for støtte til de personer, som lever med virussen, samt de samfund, som er hårdt ramt af epidemien. Her kan man søge på lande og regioner og finde anslåede tal for udbredelsen af hiv/aids fordelt på aldersgrupper og køn tillige med analyser af situationen de pågældende steder.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her