Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

JP Explorer bobler over

Ekspeditionen i Kenya nærmer sig hastigt sin afslutning. Vi har gemt de flotteste flyvninger over vilde dyr til sidst.

Af HELLE MAJ, JØRGEN ULLERUP og OLE LIND (foto)

Publiceret 26-09-2004

Masai Mara

Det bliver bedre og bedre. Langt ude på sletten i løveland finder vi ud af, hvordan en rigtig ballonflyvning afsluttes med format. Med et glas med boblende champagne.

Over Kenyas mest dyrerige nationalpark, Masai Mara, flyver vi sammen med tre turistballoner. Vores røde bløddyr Frigg, som normalt fylder pænt i et akacietræ, ser pludselig lille ud i selskab med de tre andre. De har plads til 12 personer. Frigg er på 4.200 kubikmeter, de andre tre er hver på 10.000.


JP Explorer bobler over (1)
VandringGnuerne og zebraerne begynder deres vandring fra Tanzania mod nord. Men det er langtfra alle, der når frem i live, for i floden venter krokodillerne på morgenmad.

Den udvidede ekspedition svæver langsomt ud over savannen med grænsen til Tanzania på venstre side. Chefpilot Christoffer Mundt sender ballonen ned i lav jordhøjde, og vi hilser på et par elefanter, nogle antiloper, en struds, en flok gribbe og masser af zebraer.


JP Explorer bobler over (2)
Farvelpå sidste tur flyver vi i lave jordhøjde, og hilser på et par elefanter.

Dette er årstiden for gnuernes og zebraernes vandring fra Tanzania mod nord, og i hundredvis springer de rundt under ballonen. Mange af dem når ikke frem i live, for i floden venter krokodillerne på morgenmad, og på land slikker løverne sig om munden. Tilsyneladende har de allerede spist, for vi ser ingen løver fra luften.

De fire balloner fyldt med japanske og europæiske turister krydser over og under hinanden. Efter en time og 20 minutters flyvning lander vi og sender andenpilot Philip først ud af kurven. Velkomstkomiteen består af et par vortesvin, som blinker indforstået til ham.

Og så er der ellers dækket op. Med i turistflyvningen følger et morgenbord midt mellem dyrene med champagne ad libitum. Vi sender straks en opfordring til ballonexploratørernes landsforbund for at få lignende vilkår på kommende ekspeditioner. Vores ration står normalt kun på tabletter mod malaria, diarré og søsyge.

»Så I ikke dik-dik antilopen, der forsøgte at parre sig med en giraf?« spørger piloten John med engelsk humor. Han har over 3.000 champagnemorgenborde bag sig, og har gjort det til en stil at kysse de kvindelige turister.

En tur i ballon koster 380 dollars her i Kenya. Vi opgiver at regne ud, hvor mange penge vi har sparet avisen for på tre ugers flyvninger i det afrikanske himmelrum. Vi har aldrig før fået champagne og kender heller ikke prisen på brødrene Mundts særlige rockerlandinger og hårrejsende flirten med ondsindede akacietræer. Måske skal vi have penge tilbage.

Tekst: Jørgen Ullerup og Helle Maj

Foto: Ole Lind

explorer@jp.dk

Gem eller send Logbog

Landefakta
Kenya
Vidste du, at hovedstaden hedder Nairobi, at arealet er 582.000 km², og at befolkningen er på mere end 32 millioner mennesker?

Kenya
Kenya ligger i Østafrika, lidt nord for Ækvator. Det centrale og vestlige Kenya er bjergrigt højland. Det har kystlinje mod Det Indiske Ocean i øst og mod Victoria-søen i vest. Landet grænser op til Tanzania, Uganda, Etiopien og Somalia.

Kenya
Vidste du, at hovedstaden i Kenya hedder Nairobi, at landets areal er på 582.000 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 33,8 millioner mennesker?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Kenya

Klassetrin
7.-10. klasse