Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Allah i masailand

Ekspeditionens batterier er ved at løbe tør for energi, men vi kæmper os de 120 kilometer ad hullede veje fra Narok til Masai Mara, hvor vi vil forsøge os i rollen som flyvende madding for Kenyas løver.

Af JØRGEN ULLERUP, HELLE MAJ og OLE LIND (foto)

Publiceret 25-09-2004

Narok


BALLONFRIDAG
Vi slår lejer på Keerkorok Lodge - et hotel, hvor også den kongelige danske famile har opholdt sig - og i safaribus drager vi ud for at se på de vilde dyr - heriblandt løver.
Foto: Ole Lind

Et Allah Alakbar udstødt med voldsom styrke ud gennem en skrattende højttaler river os lidt før klokken fem ud af vores søde ballondrømme. Normalt er det på dette tidspunkt, chefpilot Christoffer Mundt foretager sin morgenvækningsrunde på en anderledes behagelig måde med de seneste nyheder om vinden.

Men i dag er ballonfridag, og planen var, at vi skulle sove længe til klokken syv. Det viser sig, at vi har slået lejr på et usselt sidegadehotel lige overfor moskeen i masaibyen Narok, hvor den overvejende kristne befolkning tilsyneladende er tolerant nok til at blive kaldt til morgenbøn hver morgen på et ukristeligt tidspunkt før solopgang.

Grim by

Narok er nok den grimmeste by, vi hidtil har set i Kenya. På byens marked sidder de handlende med deres tomater eller bildæksandaler midt i støvet på jorden, mens geder og køer tygger sig igennem affaldet i gaderne, selv plasticposer. Vi finder ud af, at bymasaier er ligeså fattige som deres fætre og kusiner ude på landet. Til gengæld har byen ændret det stolte krigerfolks livsstil. Bymasaier går på bar og hører høj diskomusik, og så har de en kedelig vane med at trykke bilhornet i bund, når de ud på natten slingrer hjem.

Exploratrice Helle Maj holder igen sammen på ekspeditionen og får alle dirigeret ind i bilerne. Hun vækker opsigt overalt, hvor vi kommer frem i det mandsdominerede Kenya med sit harem af seks mænd, der følger hende som løver efter en girafgazelle.


PÅ LØVESAFARI
Vi så en flok japanske turister gå direkte ud i det afrikanske løvehelvede, fordi de havde set en flok zebraer, som de gerne ville filmes med. Siden har vi ikke set noget til japanerne.
Foto: Ole Lind

Girafhøje priser

På vej til nationalparken Masai Mara ligger souvenirbutikkerne på stribe med girafhøje priser på udskårne løver, masaiskjold og fedtstensflodheste.

Vi slår lejr på Keekorok Lodge, det første hotel i nationalparken, hvor dronning Ingrid fejrede sin 60 års fødselsdag sammen med hele den kongelige familie. Fra hotellet i parken ser vi en flok japanske turister gå direkte ud i det afrikanske løvehelvede, fordi de har set en flok zebraer, de godt vil filmes sammen med. De er ikke kommet hjem endnu.

I safaribus drager vi ud for at se på vilde dyr. Det første løvepar, vi finder i græsset, ser udstoppet ud. De sover, og hannen har tydeligvis ret heftige drømme. Senere møder vi en hel simba-familie på 12, der slikker sig om munden, da de får øje på os.

Vi er stadig i live og forbereder os på de sidste dages flyvninger. I baren finder vi en dawa-drink, der på swahili betyder medicin. Vi ved ikke helt, hvad der er i, men det er sødt som hostesaft og lugter stærkt.

Gem eller send Logbog

Landefakta
Kenya
Vidste du, at hovedstaden hedder Nairobi, at arealet er 582.000 km², og at befolkningen er på mere end 32 millioner mennesker?

Kenya
Kenya ligger i Østafrika, lidt nord for Ækvator. Det centrale og vestlige Kenya er bjergrigt højland. Det har kystlinje mod Det Indiske Ocean i øst og mod Victoria-søen i vest. Landet grænser op til Tanzania, Uganda, Etiopien og Somalia.

Kenya
Vidste du, at hovedstaden i Kenya hedder Nairobi, at landets areal er på 582.000 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 33,8 millioner mennesker?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Kenya

Klassetrin
7.-10. klasse