Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

JP Explorer under angreb

Ekspeditionen er kørt af sporet og er taget på safari.
Den kom over floden og tordnede imod os med beslutsomme skridt. En grå masse med blafrende kæmpeører og en svingende snabel.

Publiceret 11-09-2004

Problemet kaldes "dødsoplevelsen", når en fem tons tung, firebensdrevet Jumbo går til angreb på en minibus midt på savannen med trompeter og trommer. Vores elefant stoppede først, da den tre meter fra bilen fyldte hele forruden, og vores chauffør, Joseph, fik motoren i gang og satte i bakgear.


ELEFANTER
En grå masse med blafrende kæmpeører og en svingende snabel. Problemet kaldes "dødsoplevelsen", når en fem tons tung, firebensdrevet Jumbo går til angreb på en minibus midt på savannen med trompeter og trommer.
Foto: Ole Lind

Ekspeditionen har forladt en luset hotel i Isiolo uden toiletsæde og er kørt til et luksushotel med aber på terrassen og krokodiller ved baren. Mens de journalistiske udsendinge har knoklet videre, har ballonfolket slappet af ved poolen med udsigt til hollandske turister og halvt afklædte afrikanske krigerdansere og en konstant trussel om at få stjålet frugten i deres eksotiske drink af en lille abehånd.

Vinden har ikke været med dem. Da den røde ballon skulle ud på sin afrikanske jomfrurejse over stepper og løver, blæste det op til storm, og vinden vendte fra nordøst til stik syd. Ballonskipper Mundts vindmåler Windy viste 16-18 knob i timen med vindstød på op til 24 knob, hvilket enten ville have smadret ballonen eller sendt os til Tanzania. Så vi forsøger igen i morgen.

Forleden udnævnte vi i øvrigt Dong-ballonen til Danmarks største. Det er den ikke - så vi beklager. Men stor er den.

»Wild animals are dangerous« eller »Beware of crocodiles« står der på skilte på hotellet til de gæster, der ikke havde regnet den ud hjemmefra.

Det er også forbudt at stige ud af de safariminibusser med hul i taget, som buldrer rundt i landskabet på jagt efter dyr.

Men lad os slå det fast med det samme. Det er en fantastisk oplevelse at trille rundt blandt verdens vildeste dyr.

Vi så sjældne giraffer, zebraer, girafantiloper, store elefantflokke, sekretærfugle, bøfler og mange andre.

Da en enkelt løve dukkede op, gik der nærmest Disneyland i seancen. 20 minibusser var tæt på at køre sammen for at komme tættest på det stolte dyr, der fandt vej gennem labyrinten af biler og luntede bort med en overbærende mine.

Parken har en særlig løve, som en parkbetjent beskriver som verdens ottende vidunder.

Løvinden Namuniak (det betyder velsignet, red.) kan ikke få unger og har nu syv gange adopteret et lille Oryx-kid helt uden at æde dem.

Over vores solnedgangsdrink ved Samburu-floden oplever vi et eksempel på afrikansk fødevarehjælp. En gammel fed krokodille maver sig hver aften op ved siden af baren for at få aftensmad. Fem kilo tørre kødben fra okser, som den næsten er for doven til at æde. Først da en konkurrent dukker op, viser den sit sande jeg og vender sig lynhurtigt mod fjenden og viser, at den har glemt at børste tænder. En spansk turist bliver så rædselsslagen, at hun under høje hvin og korsets tegn stormer ud af terrassebaren.

Vi har nu snart været af sted i en uge, og vi er endnu ikke endt som løvemad.

Gem eller send Logbog

Landefakta
Kenya
Vidste du, at hovedstaden hedder Nairobi, at arealet er 582.000 km², og at befolkningen er på mere end 32 millioner mennesker?

Kenya
Kenya ligger i Østafrika, lidt nord for Ækvator. Det centrale og vestlige Kenya er bjergrigt højland. Det har kystlinje mod Det Indiske Ocean i øst og mod Victoria-søen i vest. Landet grænser op til Tanzania, Uganda, Etiopien og Somalia.

Kenya
Vidste du, at hovedstaden i Kenya hedder Nairobi, at landets areal er på 582.000 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 33,8 millioner mennesker?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere
Emner
Turisme

Stednavne
Kenya

Fag
Dansk

Klassetrin
7.-10. klasse