Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Logbøger

Ballonen er landet
JP Explorer klar til start. Ballonen er landet, og overlever vi dårligt vejr, løver, flænsende akacietorne, myndigheder, stammekrige og lorteterrorister, venter et forunderligt eventyr forude.
Publiceret 07-09-2004

Kys en elefant
JP Explorer har fået et nyt medlem om bord. Han hedder Madiba og vejer vel en ca. 300 kilo. Som sædvanlig fosser pengene ud af Explorer-projektet fra day one.

Publiceret 08-09-2004

Et stykke Danmark i Kenya
Karen Blixens have fik en ny enorm rød plante, da Explorer-ballonen pustede sig op på græsplænen i udkanten af Nairobi.

Publiceret 09-09-2004

Pole Pole på kenyansk
Om vilde dyr, landevejsrøvere og bureaukrati på afrikansk.

Publiceret 10-09-2004

JP Explorer under angreb
Ekspeditionen er kørt af sporet og er taget på safari.
Den kom over floden og tordnede imod os med beslutsomme skridt. En grå masse med blafrende kæmpeører og en svingende snabel.

Publiceret 11-09-2004

Luften ud af ballontur
Om ballonskipperens hår, vindstyrke seks på beaufort-skalaen og ballondåb.

Publiceret 12-09-2004

Ballondåb
Om Baronessen af Akacietræet, greven af Lodongokwe og greven af Samburuland.

Publiceret 13-09-2004

Vi har brug for mere ulandsbistand
Explorer ekspeditionen er brudt sammen. Eller rettere den mekanik og den elektronik, der skal gøre turen mulig.

Publiceret 14-09-2004

Forfulgt af en flodhest
Dramatikken fortsætter på Explorer ekspeditionen gennem Kenya. Dette er ikke en tur for sarte sjæle.

Publiceret 15-09-2004

Jeg vil have en sort ballon
Den røde Explorer ballon vækker opsigt i Kenya. Især flodhestene overvejer, hvordan de kan komme tættere på. Ekspeditionens ikke ballonkyndige medlemmer er overbevist om, at vi kan takke en lille sort ballon for, at vi stadig er i live.

Publiceret 16-09-2004

Ballonfridag i Kenya
Måske er der grænser for, hvor længe læserne af Danmarks største og seriøse dagblad kan se morskaben i at lukke varm luft op i en rød ballon.Men i dag bør være en undtagelse.

Publiceret 17-09-2004

Kongelige minder i Kisumu
Ekspeditionen er nået til Victoria-søen, hvor prins Joachim og prinsesse Alexandra næsten var på deres første officielle udlandsrejse.

Publiceret 18-09-2004

Explorer jagter lykken
I Kenya er eventyret ikke slut, men jagten på lykken er lunefuld.

Publiceret 19-09-2004

Flamingodans i Nakuru-søen
Naturen er nådesløs, f.eks. når en marabustork knækker halsen på en flamingo og spiser den til morgenmad. De gnadrer og gnækker, og over den ildelugtende og grøngrumsede sø hænger konstant en baggrundsstøj som en regnbyge mod et sommerhustag.

Publiceret 20-09-2004

Vittighedskrise i Kenya
Explorer-ekspeditionen har igen overlevet mødet med vilde dyr, men var tæt på at komme i klemme i en flok arrige køer. Hvad sker der, når en kenyansk baby fødes? Den fødes som en mzungu, en hvid mand.

Publiceret 21-09-2004

Grisepsykolog søges
Det er en smal sag at svæve i en ballonkurv og se på flamingoer. Men nede på jorden skal man tage sig i agt for Pumba og de andre vortesvin.

Publiceret 22-09-2004

JP Explorer på de høje vulkaner
I andet forsøg lykkedes det i går for JP's ballonekspedition i Kenya at krybe hen over vulkankrateret Longonot. Der var meget langt ned, men vi har nu set landene på den anden side af Månen.

Publiceret 23-09-2004

Ekspeditionens første sygedag
Det kræver sin mand og kvinde at stå op hver morgen kl. fire eller fem for at flyve i ballon. Ekspeditionen er nu både fløjet over en vulkan og havnet på bunden af en.

Publiceret 24-09-2004

Allah i masailand
Ekspeditionens batterier er ved at løbe tør for energi, men vi kæmper os de 120 kilometer ad hullede veje fra Narok til Masai Mara, hvor vi vil forsøge os i rollen som flyvende madding for Kenyas løver.

Publiceret 25-09-2004

JP Explorer bobler over
Ekspeditionen i Kenya nærmer sig hastigt sin afslutning. Vi har gemt de flotteste flyvninger over vilde dyr til sidst.

Publiceret 26-09-2004

Kwaheri Kenya
Eventyret er slut. Efter tre ugers ballon- og bilfærd rundt i Kenya er vi nået til udgangspunktet, Blixen-bydelen Karen i Nairobi.

Publiceret 27-09-2004

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her