Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Jørgen Ullerup
Journalist, 48 år
Ullerup er ekspeditionens chef. Han har været kaptajn på tre tidligere Explorer-ture og er en af redaktionens mest erfarne ørkenrotter - kørte i 1998 for Explorer tværs gennem Sahara, og senere vendte han tilbage for at følge efter en anden opdagelsesrejsende, Mungo Park, ned ad Niger-floden via den sagnomspundne ørkenby Timbuktu til Niger. Han tager gerne afstikkere fra den slagne vej for at finde ud af, hvad der findes for enden af et snoet hjulspor gennem sandet. Som regel findes der en historie at fortælle. Jørgen Ullerup er avisens korrespondent i Paris, men rejser ofte med afstikkere i resten af Europa og Nordafrika. Er samtidig en erfaren krigskorrespondent og har blandt andet dækket krigen i Irak.
Ole Lind
Fotograf, 58 år
Oles første job var som mælkedreng på longjohn-cykel. Siden blev han uddannet reklamefotograf og i 1972 ansat på Jyllands-Posten. Har det glimrende med højder. Begyndte som 11-årig med hovedspring fra 10 meter vippen og som 14-årig fra en 25 meter høj klippe i Italien. Ole har tidligere deltaget i to ekspeditioner, som har bragt ham dybt inde i Amazonas, hvor holdet i nogen tid boede hos indianerstammen Kalapaloerne, samt gennem USA på Mississippifloden fra nord til syd i husbåd. Ole er en berejst og erfaren fotograf. Han har bl.a. dækket to Olympiske Lege, lavet krigsreportager i Bosnien, Israel og Afghanistan samt reportager fra Afrika i Zimbabwe, Kenya og Somaliland. Fotografen læser mindst 52 bøger om året og dyrker i øvrigt svømning, inliner rulleskøjter, lystfiskeri og skak.
Jørn Stjerneklar
Fotograf og kameramand, 47 år
Holdets mest garvede Afrika-rotte med i alt 15 år bosat på kontinentet. Jørn har dækket de fleste krige i Afrika, har lavet billeder og TV fra folkedrab, sultkatastrofer og alle de flygtningelejre, der er værd at skrive om. Mens det kan lyde, som om han er en hård hund, så indrømmer Jørn gerne, at han finder det lettere skræmmende at skulle flyve i en ballon i Rift Valley med risiko for at ramme ind i bjerge, få ballonen flået i stykker af et tornet acacietræ eller lande i munden på en løve. Jørn var i 2002 med på Explorers tur ned ad floden i Mali til Timbuktu. Efter knap fire år i Californien flyttede han sidste år tilbage til Kenya. Jørn vil på denne ekspedition producere TV for DR-Explorer.
Helle Maj
Journalist, 41 år
Hvis ballon-ekspeditionen overlever turen, så kan vi roligt give Helle Maj en stor del af æren. Hun har ikke bare været fødselshjælper på turen idémæssigt, men har i tre måneder op til ekspeditionen arbejdet i Kenya på at finde og tjekke den rute, vi nu har lagt os fast på. JP Explorer vil nemlig ind imellem prøve kræfter med naturen fra steder, ingen ballon er lettet fra før i Kenya. Hun har gennem årene skrevet til stort set ethvert medie, der er værd at læse i Danmark, lige som hun også laver tv-dokumentarer og features. På ekspeditionen vil Helle Maj sammen med holdkaptajn Jørgen Ullerup skrive reportager og logbøger til JP.
Christoffer Mundt
Ballonskipper, 41 år
I sin "fritid" er Christoffer skolelærer. Han er en særdeles erfaren ballonskipper med 14 år og mere 350 timers flyveerfaring bag sig. Christoffer har rejst over det meste af verden i Asien, Europa, Afrika og USA - dog ikke i ballon. Højdemæssigt spænder han vidt. For når ikke han ser verden fra oven fra ballonen udforsker han verden under havets overflade som dykkerinstruktør. På ekspeditionen til Kenya medbringer han ud over sit gode humør og 40 meter rød tape til ballonreparationer, sin lillebror Philip, der skal være 2. pilot på turen i Kenya. Christoffer er gift med Lena og har 2 børn, Jacob og Alexandra.
Philip Mundt
Ballonskipper og reservepilot, 31 år
Arbejder til dagligt som viceinspektør på Herlev Ungdomsskole og udvikler undervisnings- og kursustilbud til unge mellem 14 og 18 år. Ved siden af sit arbejde er Philip en aktiv sportsudøver og er engageret adventureracer. Hans motto er "Grænser er spændende..." og det har afstedkommet forskellige udfordrende discipliner, herunder langturssejlads, træklatring, multisportsløb og dykning. Af fysisk statur er Philip også lidt grænsesøgende og med sine godt 208 centimeter er der ingen undskyldning for at miste overblikket. Philip har fløjet varmluftsballon i 3 år, har knap 60 flyvetimer og er bosat på Frederiksberg.
Lars Westh
Altmuligmand, 19 år
Holdets yngste deltager, er lige blevet student fra Øregård Gymnasium, og skal nu have et studiefrit år, som blandt andet skal bruges i Kenya. Her skal han bl.a. hjælpe med at få ballonen i luften. Senere på året går turen til et arbejde på en kvægfarm i Australien. Har trænet karate i 6 år. Lars har et intensivt kendskab til Karen Blixen, for de seneste tre år har han haft et fritidsjob på Rungstedlund i Blixen-museeets café.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her