Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Destination Kenya

Lykken er andet end gods og guld, påstår Giro 413. Men kan det virkelig passe, at mennesker, som materielt stort set intet ejer, har en god livskvalitet. Eller måske ligefrem på afgørende punkter en bedre livskvalitet end den, vi kender?

JP Explorer tog i september 2004 til Kenya i Østafrika for at lede efter svaret. For at opdage, om for eksempel omsorgen for de ældre og de syge, respekten og samværet i familien, sammenholdet i lokalsamfundet er noget, vi kan lære af.

Med afsæt i ekspeditionen udarbejdede JP Undervisning et stort, internetbaseret undervisningsmateriale om Kenya. Materialet giver gennem tekster og billeder en række muligheder, anvisninger og forslag til at arbejde med så forskellige emner som levevilkårene i Kenya, dansk u-landsbistand, forfatteren Karen Blixen og varmluftballoner.

Undervisningsmaterialet er produceret og målrettet til danske elever. Det er gratis at anvende.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her