Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Temaartikler

Bjergene
Himalayas tinder tårner i horisonten fra hundreder af Nepals større og mindre byer. De er lige dér. Til at røre.
Publiceret 09-03-2007

Folkene
De buddistiske munkes messende sang, pagodernes toppede tage, krydderierne i luften, byernes travlhed kontra de religiøses meditative ro og naturens kolossale dominans - Nepal er essensen af forestillingerne om Østens mystik.

Publiceret 09-03-2007

Historien
Nepal åbnede sine døre for omverdenen for første gang i 150 år i 1951. På mange måder var det et middelalderligt land, der blottede sig for de første vesterlændinges rejse dertil.

Publiceret 09-03-2007

Mount Everest
Verden højeste bjerg er med sin 8848 meter høje, isdækkede tinde Nepals magnet.

Publiceret 09-03-2007

Religionen
Få lande kan fremvise en religiøs mangfoldighed magen til Nepals. Buddha blev rent faktisk født i Nepal, i den sydnepalesiske by Lumbini. Men buddismen kom først til landet mange år senere, ført dertil af den store buddhistiske erobrer, Kejser Ashoka - omkring 250 år før vor tidsregning.

Publiceret 09-03-2007

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her