Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Jakob Rubin
37 år. Ekspeditionsleder.
Jyllands-Postens korrespondent i Sydamerika, bosat i Rio de Janeiro.
Sydamerika-kaptajn på JP Explorers jordomrejse. Med 93 dage bag rattet den længst siddende kaptajn. Blev så glad for titlen, at han i lange tider omtalte sig selv som "kaptajn Jakob".
Efter en normal 18 timers Explorer-arbejdsdag går han glad i seng og vågner fløjtende seks timer senere
Jan Lund
50 år.
Jyllands-Postens korrespondent i Japan, bosat i Tokyo.
Kaptajn i Japan, Kina og Indien på JP Explorers jordomrejse.
Kan fortælle længe om sin ungdomsrejse til Nepal i 70'erne og har lige som de to øvrige trænet hårdt for at komme i fysisk form. Dels begyndte han at gå hjem fra restauranterne i Tokyo, og dels begyndte han at spille mere billard.
Mik Eskestad
52 år
Fotograf i Jyllands-Postens bladhus i København.
Fotograf i det sydlige Afrika på JP Explorers jordomrejse.
Mik er - uden at forklejne de to medexploratører, for det lader sig ikke gøre i denne sammenhæng - holdets supertekniker, som kan reparere stort set alt med en hårnål og en bidetang.
Peter Wath
43 år
TV-fotograf fra DR-Derude.
Har besøgt Grønland en halv snes gange og været med til at lave programmer om bl.a. Siriuspatruljen.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her